Het gevaar van sociale onrust na het coronavirus, deel 3

De Internationale Arbeidsorganisatie heeft gepubliceerd dat het coronavirus de helft van de banen zou kunnen elimineren, waardoor bijna twee miljard mensen werkloos zouden worden. Hoe voeden we twee miljard gezinnen zonder financiële middelen?

Als we het werk op de juiste manier organiseren en de vruchten van het werk eerlijk verdelen, is er genoeg voor iedereen. In een integrale samenleving zal ieder mens zich goed en comfortabel voelen.

Maar als we dat niet doen, worden we opnieuw aangevallen door virussen die ons zullen dwingen om thuis in quarantaine te blijven en dan zal het nog meer mensenlevens eisen, totdat we het erover eens worden, dat het – om in leven te blijven – beter is om met anderen te delen. Het zal veel moeite kosten voordat men dit begrijpt.

In veel landen is de onrust begonnen: in Libanon staan er banken in brand, in de Verenigde Staten vinden er gewapende demonstraties plaats. Er is een toenemend gevaar voor een uitbraak van geweld. Het egoïsme wakkert de woede aan, geen wonder dat de Amerikanen grote hoeveelheden wapens in de wapenwinkels hebben gekocht.

Nu gaan ze de straat op om wraak te nemen, allereerst op de overheid. Op basis van de enorme sommen geld die, met de zegen van de regering, in de zakken van de superrijken verdwijnen, zal er een grote omwenteling plaatsvinden.

Het is duidelijk dat een gelijkmatige verdeling van goederen een nieuwe, sociaal vooruitstrevende mentaliteit vereist die moet worden geïmplementeerd. Iedereen moet duidelijk zien dat we – tenzij we ons meer om elkaar gaan bekommeren en vriendelijker tegenover elkaar worden – ons verder van elkaar zullen moeten distantiëren en dat er dan ernstige tegenslagen en rampen zullen plaatsvinden, die zowel door de natuur als door de mens veroorzaakt zullen worden.

Wat kan mensen ertoe dwingen om op een meer algemene, integratieve manier te denken en onze afhankelijkheid van elkaar te voelen? In tijden van lijden, ziekten en dood, is iedereen bereid ​​om te luisteren en te bevestigen dat onze wereld integraal is, een hecht geheel, en dat er geen plaats is om je te verschuilen. Daarom moeten wij ook op deze manier met elkaar omgaan, we zijn allemaal gelijkwaardig, deel van één gemeenschappelijke familie.

Er is geen reden om te denken dat het coronavirus verdwijnt. Als dit virus er niet meer is, zal er een ander virus komen dat ons zo ver zal brengen dat we de gemeenschappelijke, integrale eenheid van de natuur wel zullen moeten aangaan, net zoals de levenloze, vegetatieve en dierlijke niveaus dat nu al doen.

Epidemiologen voorspellen dat deze pandemie nog minstens anderhalf tot twee jaar zal duren. Dus het coronavirus blijft, en zo niet, dan komt er een ander virus, niet beter dan het vorige.

De mensheid zal haar egoïsme moeten indammen en meer een ronde vorm van samenleven moeten aanvaarden, daarin is iedereen gelijk en steunt men elkaar, in plaats van alles de eigen kant op te trekken en te proberen steeds meer uit de regering te persen voor eigen behoeften. Dit zal alleen maar de komst van nieuwere, kwaadaardiger virussen bevorderen.

Ik ben hier heel optimistisch over, omdat de tegenslagen ons helpen na te denken. We zien hoe de wereld door gevaar tot stilstand is gekomen. Nieuwe virussen zullen ons nog dichter bij elkaar brengen en ons de weg wijzen naar de correcte verbinding, naar het integrale systeem waar we allemaal deel van zijn. Wanneer het systeem van onze verbindingen goed en correct wordt gehanteerd, zullen alle virussen veranderen, van schadelijke naar nuttige virussen. Ik wens ons allen succes!

From KabTV’s program “Global Perspectives: The Danger Of Social Unrest After The Coronavirus, Part 3,” 5/1/20

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/the-danger-of-social-unrest-after-the-coronavirus-part-3/

Related Material:
The Danger Of Social Unrest After The Coronavirus, Part 2
The Danger Of Social Unrest After The Coronavirus, Part 1
New History, According To The Program Of Nature

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: