Een praktiserend Kabbalist

Vraag: Wat betekent het om een ​​Kabbalist te zijn die het werk praktisch uitoefent?

Antwoord: Een Kabbalist die zich bezighoudt met het praktische werk, is iemand die de Schepper in onze wereld onthult en de hele wereld naar Hem toe wil brengen. Hij werkt aan het veranderen van het ego om de eigenschap van geven en altruïsme te bereiken, van haat naar liefde te komen, van de scheiding tussen ons naar eenheid. Hij verwerkelijkt de gedachte van de Schepper in onze wereld, hij onderzoekt en realiseert dit alles.

Een echte Kabbalist is iemand met beide voeten op de grond, geen mysticus. Hij ziet dat de hele wereld  één geheel is, onder invloed is van één Kracht, en hij begrijpt dat in deze wereld alles onder één wet functioneert, de wet van voltooiing, eenheid en wederzijdse integraliteit, dit betekent: de wet van liefde, en als wij de indruk hebben dat het niet zo is, komt dat alleen omdat wij zo zijn gebouwd en we onze onjuiste zienswijze moeten corrigeren. Het kwaad dat we buiten onszelf zien, zit in onszelf en wordt weerspiegeld door ons vertekende beeld van de buitenwereld. Als ik volledig was gecorrigeerd, zou ik geen enkel kwaad in de wereld zien. 

Vraag: Betekent dit dat een Kabbalist helemaal geen kwaad in de wereld ziet?

Antwoord: Het hangt van zijn niveau af. Het punt is dat ons ego, dat ‘Farao’ wordt genoemd, in 125 egoïstische niveaus is onderverdeeld, en een Kabbalist corrigeert ze innerlijk stuk voor stuk, in gedeelten, van het laagste niveau tot aan het hoogste. Door elk niveau te corrigeren, komt hij op een steeds hogere trede van de ladder van spirituele verworvenheid, hij verbindt zich met de Hoge Kracht, is verbonden met de hele mensheid, en in deze verbondenheid voelt hij de Schepper.

Een ​​praktiserend Kabbalist zijn, betekent: leraar of student zijn, iemand die de hoge wereld bereikt, die volgens authentieke Kabbalistische bronnen studeert en zich daar volledig aan wijdt, want het verwerven van de spirituele wereld is namelijk de vervulling en het doel van het leven.

Als je namelijk gaat begrijpen met wie je te maken hebt, wordt het heel duidelijk dat alles wat wij in deze wereld zien de vruchten van de menselijke verbeelding zijn; het zijn onbeduidende inspanningen en ervaringen in vergelijking met het bereiken van de eeuwigheid, de voltooiing en de perfectie van de Schepper.

From KabTV’s “Short Stories” 10/22/14

Blog in het Engels: https://laitman.com/2014/12/practicing-kabbalist/

Related Material:

Who Is A Kabbalist?

Does A Kabbalist See The World As A More Corrected Place?

A Kabbalist Is A Scientist Who Studies The Upper Nature

Filed under: Kabbalah Study, Perception, Q&A, Spiritual Work | 2 Comments →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed