Een oproep aan de gewone burger

Ik doe geen oproep aan mensen die met macht en geld omgaan. Ik richt mij tot de gewone burgers en ik leg hen uit welke vorm van relaties er in onze samenleving bereikt moet worden, hoe onze onderlinge contacten moeten zijn zodat er geen virussen meer zullen zijn.

Hiervoor is er geen enkele interventie van regeringen en financiers nodig, geen politie of gerechtshof. We hebben alleen gewone burgers nodig die begrijpen wat goed voor hen is.

De wereld heeft zich aan ons onthuld als een integraal geheel, als wij met de ware vorm van deze integrale wereld omgaan, zal dat in ons voordeel zijn.

Als ik met een systeem te maken heb waar ik niet mee kan werken, kan ik het uiteraard niet op de juiste manier gebruiken. Als ik vertrouwd ben met dit systeem, met de krachten die erin werkzaam zijn, kan ik het beheersen. Als wij dat niet doen, vallen wij dit natuurlijke systeem binnen en vernietigen wij het totaal.

Als ik probeer om de wereld als een integraal systeem te zien, waarin iedereen met elkaar verbonden is, merk ik plotseling dat mijn waarneming van de werkelijkheid aan het veranderen is: ik ga zien hoe alle verbindingen aan elkaar gekoppeld zijn en ik sluit me erbij aan. Dan krijg ik de mogelijkheid om mijn deel van dit systeem te voelen en de kracht te voelen die daarin werkzaam is.

Alles is in één systeem met elkaar verbonden: het minerale deel van de natuur, de planten, dieren en de mens. Als wij een goed leven willen hebben, moeten we hier rekening mee houden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/appeal-to-ordinary-people/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 5/4/20, “Connecting the World in the Last Generation”

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Dissemination, Globalization, Kabbalah Dissemination | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed