De spirituele rol van de vrouw, deel 6

Je bent op de laatste halteplaats aangekomen als je de Oorsprong van je Ziel hebt bereikt 

Vraag: Wat zijn voor een vrouw de specifieke kenmerken voor het verkrijgen van de eigenschap van geven?

Antwoord: Vrouwen hebben een speciaal soort ziel, niet dezelfde als mannen. We kunnen niet zeggen dat het in Kabbalah beter of slechter is om een man of een vrouw te zijn. In overeenstemming met de eigenschap van de ziel worden alle omstandigheden aan een mens gegeven: een gezin, familie, de echtgenoot of echtgenote, werk, en alles wat er verder met hem/haar gebeurt.

Ik denk niet dat het nodig is om dit precies te begrijpen. Als ik als vrouw geboren ben, heb ik natuurlijk andere eigenschappen, een andere rol, een andere lotsbestemming. Maar daar hoef je je helemaal niet bezorgd over te maken, want de laatste halteplaats van de lotsbestemming van ieder mens, is voor iedereen gelijk: je bereikt de oorsprong van je ziel.

Dus, of je nu een man of een vrouw bent, iedereen heeft zijn/haar eigen oorsprong van de ziel, het is van groot belang dat iedereen dit al onderscheidt en begrijpt. Het doet er niet toe wie je nu bent. Er is geen reden voor de vraag wie meer of minder geluk heeft.

De Schepper is absoluut rechtvaardig. Er bestaat geen voorkeur voor deze of gene. Iemand kan bijvoorbeeld een arbeider in Afrika zijn, de uiteindelijke eigenschap en staat van zijn ziel bevindt zich echter op het niveau van alle grote Kabbalisten en grote zielen. Het enige verschil is de vervulling van de aardse opdracht die iemand heeft, namelijk de correctie.

In de spirituele wereld is mijn mogelijkheid om een spirituele stijging te bereiken en tot correctie te komen groter als ik mij in heel moeilijke omstandigheden bevind. Het resultaat van alles is, dat wij allemaal absoluut gelijkwaardig worden en dat niemand ook maar enigszins kan klagen bij de Schepper waarom Hij hem of haar op een bepaalde manier gemaakt heeft.

Misschien neemt dit een gevoel van competitie enigszins weg, maar je kunt dit ook zomaar vergeten omdat je toch vanuit het aardse kader, de aardse eigenschappen naar alles kijkt. Pas als je de spirituele wereld binnengaat, vraag je je af: “Waarom ben ik niet slechter?” Het is waar, als je je slechter voelt dan anderen, kan je een grotere verrukking bereiken en de Schepper meer verblijden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/the-spiritual-role-of-women-part-6/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 3/8/20

Related Material:

The Spiritual Role Of Women, Part 5

The Spiritual Role Of Women, Part 4

The Spiritual Role Of Women, Part 3

Filed under: Spiritual Work, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed