De Schepper heeft ons aan de rand van de afgrond een halt toegeroepen

Hoe zou u het volgende stadium van de ontwikkeling van de mensheid willen zien? De Schepper heeft ons veel hulp geboden. Hij heeft de hele wereld aan de rand van de afgrond een halt toegeroepen, een wereld die wij, door ons egoïsme, bijna helemaal te gronde hebben gericht.

Op het laatste moment heeft de Schepper ons een halt toegeroepen met behulp van het coronavirus. Hij heeft ons gedwongen om ons te matigen, te relaxen, thuis te zijn en na te denken over ons leven, zodat wij nooit meer zouden terugkeren naar de oude wereld die op egoïsme gebaseerd is.

Wat moet er in onze wereld veranderen zodat zij beter wordt, vriendelijker, correcter, beter functionerend? Wat moeten wij met elkaar aan de Schepper vragen? Nu zien we voor het eerst duidelijk hoe nauw de Schepper bij de hele mensheid betrokken is, over de hele aardbol.

Wij willen verbinding met elkaar tot stand brengen, dat zal al bepalend zijn voor ons leven. Kan ik voor iedereen zorgen en mij afvragen of mijn naaste alles heeft wat ik heb en of dat voor de hele wereld geldt? Ben ik bereid om met anderen te delen, ben ik even bezorgd over hen als over mijn kinderen? Ik wil mijzelf immers niet op de eerste plaats zetten ten koste van mijn kind, ik wil eerst voor hem zorgen.

De wet van de liefde vereist een dergelijke houding naar iedereen. Begrijpen we dat we morgen andere mensen moeten worden, zowel in gedachten als bij wat we doen? Op die manier zal onze samenleving verdergaan.

We praten niet over voedseldistributie of de socialisatie van banken en ondernemingen. Maar wij willen de Schepper vragen om de samenleving te veranderen, zodat er een verandering komt in de verhoudingen in het gezin en tussen landen, wij willen dat de innerlijke correctie van ieder mens zich naar buiten toe verspreidt. Moge het coronavirus ons hiermee helpen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/the-creator-stopped-us-before-the-abyss/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/29/20, Writings of Rabash, “According to What Is Explained Concerning “Love Thy Friend as Thyself”

Related Material:

What Will The World Be Like After The Epidemic?

There Is No Return To The Past World

At The Red Line

Filed under: Coronavirus, Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Economy, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed