De groep is onze redding

Als ik geen gebreken in mijn vrienden zie, maar alleen deugden, is dit een teken dat ik correctie heb bereikt. Ten eerste moet ik naar geloof boven de rede gaan om de vrienden als absoluut gecorrigeerd te zien, ondanks het feit dat ik hen niet zo zie.

Dan begrijp ik dat het onvermogen om ze als perfect te zien precies dat is wat ik moet corrigeren. De vrienden zijn voor mij als een spiegel waarin ik al mijn kwaliteiten zie.

Hieruit volgt dat de groep onze redding is. Het belangrijkste bij genezing is immers de juiste diagnose. Het is niet voor niets dat er nu zoveel aandacht wordt besteed aan het testen op coronavirus om te bepalen of iemand wel of geen corona heeft.

Als de groep mij helpt om mijn ziektes aan het licht te brengen, dan wordt daarmee het belangrijkste gedaan. Daarna kan ik met diezelfde groep aan het werk gaan en mijn tekortkomingen corrigeren. Het is duidelijk te merken dat ik, door dichter bij de liefde voor de vrienden en de verbinding te komen, mezelf corrigeer en mijn egoïsme genees.

Op die manier kan je van het begin tot het einde aan het werk gaan en jezelf elke keer tegen het licht van de groep houden en checken: hoeveel kritiek heb ik op mijn vrienden, hoe ontevreden ben ik met hen en hoe onvolmaakt zijn ze in mijn ogen?

Als ik ze als perfect zie en ik ze in mijn hart gesloten heb, betekent dit, dat ik mezelf heb gecorrigeerd. Het maakt niet uit wat zich buiten mij bevindt. De hele toetsing vindt alleen met betrekking tot mezelf plaats: hoe onvolkomen ik ben en in welke mate ik mezelf kan corrigeren. Maar dit geldt alleen voor verhoudingen in de Kabbalistische groep. Behalve die liefde voor de vrienden, moeten we ons op elk ander gebied gedragen zoals het gebruikelijk is tussen iedereen in onze wereld.

Ik wil alle vrienden als evenwaardig en goed zien, en dat vraag ik aan de Schepper. Ik wil de vrienden in mijn hart voelen, samengesmolten en verenigd als één lichaam, één persoon, en ik ben er deel van. Mijn hart houdt hen vast, omhelst hen en is met hen gevuld.

Als ik zo’n houding tot in de perfectie beheers, zal ik onthullen dat dit alles in mij één gedeeld hart is en dat het gevuld is met de Schepper, met Zijn liefde en geven. Dankzij deze benadering zal ik de spirituele wereld gaan onthullen. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/the-group-is-salvation/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/30/20, Writings of Rabash, “Concerning the Importance of Friends”

Related Material:

The Group Is The Noah’s Ark Of Salvation

The Group As A Spiritual Entity

The Role Of The Group Is To Discover The Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work | Add Comment →

One Comment

  1. Amen!

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed