Breng de hele wereld in balans

We leven ​​in een globale wereld waar integrale wetten gelden die niet alleen onze wereld en ons universum besturen, maar het gehele systeem van het universum, dat eveneens de vijf hogere werelden omvat. Ze moeten in onze perceptie en ons wereldbeeld worden gevoeld, gezien en gevormd. Dit alles wordt aan ons gegeven.

Als we op een verkeerde manier met dit systeem omgaan, zonder rekening te houden met de objectiviteit ervan, de integraliteit en de verbinding tussen al zijn onderdelen, blijkt dat wij in een heel slechte situatie terechtkomen, omdat wij dan een tegenovergestelde, zeer onaangename reactie van het systeem voelen.

Deze zogenaamde ‘feedback’ bereikt ons op verschillende niveaus, afhankelijk van de schade die we aan het hele systeem toebrengen. We zien deze reactie momenteel in de vorm van het coronavirus.

We kunnen niet zeggen dat dit een slechte zaak is, want het brengt ons met elkaar op één lijn, het helpt ons vooruit. Maar aan de andere kant is het voor ons ook onaangenaam. Sterker nog, we bevinden ons al jaren in het stadium van de laatste generatie, waarbij we duidelijk het gevoel hebben dat we in een integrale wereld leven. Deze wereld moet genormaliseerd worden, naar een heel, compleet systeem. Dit werk is de opdracht van de mens.

Daarom zullen we, als we ons op de juiste manier gaan gedragen, dit systeem onthullen. Als we er verkeerd mee omgaan, als we ons niet ontwikkelen naar het systeem toe door ons met elkaar te verbinden en er dichterbij te komen, als we de natuur niet als een integraal systeem zien, reageert zij er automatisch op en komen er allerlei obstakels, zoals we nu zien.

Maar dit zijn geen obstakels, integendeel, het zijn invloeden die ons een andere richting op willen sturen.

Er is dus een virus in de wereld waardoor we thuis moeten blijven en minder met elkaar kunnen communiceren omdat er slechte, egoïstische relaties tussen ons bestaan. We moeten ons anders gaan gedragen.

Dit alles wordt nauwkeurig door de natuur berekend, want we maken deel uit van het algehele, integrale plaatje. We zijn als het ware in een atmosfeer geplaatst die ons van alle kanten raakt. Dit systeem identificeert de reacties die duidelijk aangeven hoe wij moeten worden om dichter bij het geïntegreerde systeem te komen. Op deze manier helpt het virus ons vooruit.

Ik denk dat we dit in de nabije toekomst steeds meer zullen voelen, dat we dichter bij elkaar zullen komen en elkaar beter zullen begrijpen. We zullen een groot aantal onnodige beroepen uit onze wereld laten verdwijnen en we zullen ermee ophouden om de aarde te behandelen als een bodemloze kelder waar we alles uit halen wat we willen.

We zullen ermee ophouden om met de atmosfeer, het water en de oceanen om te gaan alsof het nutteloze onderdelen van de natuur zijn.

Ik denk niet dat we onszelf heel snel in een goede interactie met de omringende natuur kunnen brengen. Daarom zou ik willen zeggen dat we erop voorbereid moeten zijn dat de huidige omstandigheden de komende vijf à zes maanden zal aanhouden.

Dit zal een heel lange, ernstige periode van een starre interactie tussen ons en de integrale natuur zijn, totdat we zullen begrijpen dat we van vele beroepen en bezigheden af ​​moeten, dat we onnodige bedrijven moeten sluiten en alleen datgene uit de natuur moeten halen wat nodig is voor een normaal bestaan, meer niet.

Door ons gedrag verstoren we de ecologie en de dynamische balans van de natuur zozeer, dat geen enkel systeem dit aankan. In het algemeen gesproken: wij moeten ons in evenwicht met de wereld om ons heen gedragen.

Dan zal alles tot rust komen en zullen we werkelijk dingen gaan voelen via een integrale, gebalanceerde wereld, haar hogere sfeer, de bestuurlijke sfeer, “de Schepper” genaamd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/bring-the-whole-world-to-balance/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 4/5/20

Related Material:

On The Threshold Of A New Society

What Should The World Become After The Coronavirus?

If We Want To Be Healthy

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed