“Welke foto’s verdienen miljoenen likes?”

Michael Laitman op Quora: Welke foto’s verdienen miljoenen likes?”

Het zou verstandig zijn om foto’s en andere media die voorbeelden laten zien van liefde, eenheid, wederzijds respect, steun en aanmoediging boven al onze verschillen uit, te promoten, om de mensheid positief te beïnvloeden met zulke idealen.

Hoe meer wij beïnvloed worden door het verlangen om lief te hebben en ons positief met elkaar te verbinden, hoe dichter wij bij het gevoel komen dat we met elkaar één grote familie zijn, dan zal de sociale gezondheid verbeteren en zullen we meer geluk en vertrouwen ervaren, minder misdaad, angst, stress, depressie en vele andere negatieve verschijnselen in ons leven.

Bovenstaande foto werd in 2008 genomen tijdens het Wereld Kabbalah Congres in Tel Aviv, Israël. Elk jaar komen er duizenden mensen uit tientallen landen naar deze congressen. Zij willen zich, boven alle verschillen uit verenigen, en er op die manier naar streven om een positief mini-model te zijn voor de mensheid.

De methode van verbinding (Kabbalah) begint bij het erkennen dat wij van nature egoïstisch zijn en dat deze egoïstische eigenschap de oorzaak van alle problemen is. Ieder van ons laat van nature het eigenbelang voorgaan, boven het belang van anderen.

Daarom is de groei naar liefde en eenheid niet iets naïefs, het is een soort spel: ons doel is een positieve verbinding, boven ons aangeboren gevoel van verdeeldheid en de verschillen die we naar elkaar voelen uit. Wij ontkennen de gevoelens die verdeeldheid zaaien niet, we zijn ons ervan bewust en we weten waar ze vandaan komen, van daaruit creëren wij een sociale sfeer waarbij eenieder streeft naar steun aan elkaar, aanmoediging en inspiratie om te verbinden en elkaar – en uiteindelijk de hele mensheid – te voelen, niet minder dan ons eigen gezin, onze familie en onszelf.

Als wij een dergelijk spel spelen, komen we dichter bij de fundamentele wetten van de natuur: wetten van liefde, geven en verbinding. Op die manier activeren wij de positieve invloed van de natuur, die ons helpt om elkaar beter te voelen en onze ontwikkeling te versnellen, zodat we mensen die vreemdelingen voor ons waren, kunnen gaan voelen en iedereen samen als één familie kunnen ervaren.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/what-are-some-photos-which-deserve-millions-of-likes-quora/

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed