“We zijn de tweede fase van de coronavirus-pandemie ingegaan. Wat staat er vervolgens te gebeuren?” (KabNet)

KabNet publiceerde mijn nieuwe artikel: We Entered the 2nd Stage of the Coronavirus Pandemic. What’s Next?

De eerste schok van de coronavirus-pandemie is voorbij, nu zijn we begonnen aan wat we als de tweede fase kunnen beschouwen.

We begrijpen nu dat deze pandemie wel enige tijd aanhoudt en de hele wereld omvat, velen van ons zijn eraan gewend geraakt om thuis te zitten en niet te werken.

Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen met betrekking tot de pandemie, bijvoorbeeld hoe lang het zal duren en hoe ons leven er daarna uit zal zien, maar het is een feit dat we ons hebben losgemaakt van onze vorige manier van leven en dat we ons op een nieuw leven voorbereiden.

Het coronavirus kwam als een tsunami die ons leven van al het overtollige en buitensporige zuiverde, zodat wij ons kunnen focussen op wat echt noodzakelijk en belangrijk is in het leven.

Afgezien van het feit dat we ons in onze behoeften moeten voorzien, zouden we er in deze periode verstandig aan doen om ons toe te rusten met de wijsheid van verbinding.

Ik ben dan ook blij te horen dat veel mensen over de hele wereld al inzien dat het nooodzakelijk is dat de menselijke beschaving wordt gereinigd van het vuil dat zich ophoopte.

Ik ben er zeker van dat ons leven anders zal worden dan hoe het was voordat het coronavirus ons beïnvloedde. We zullen onze levens eenvoudigweg niet kunnen terugbrengen naar de oude situatie.

We zijn ons nog niet bewust van de mate waarin dit virus ons verandert. Naast het wegspoelen van de overtolligheden in ons leven – van alles wat onze egoïstische, menselijke natuur ons dwong te creëren om er zelf, ten koste van de mensheid en de natuur, van te profiteren – ‘wast’ het ons ook innerlijk schoon, namelijk onze houding ten opzichte van elkaar en de natuur, we zullen als andere mensen uit deze periode komen.

Naast het feit dat deze eerste ‘tsunami golf‘ van de pandemie de excessen wegspoelt die ons overdreven ego ons liet creëren, ontwikkelen we een groter besef van de noodzaak om de slavernij van ons ego te beëindigen, dat wil zeggen: om niet langer de eisen van onze verlangens slaafs te volgen en anderen uit eigenbelang te exploiteren, maar ons leven opnieuw op te gaan bouwen, waarbij we alles wat we in overvloed hebben, bijdragen aan de opbouw van een samenleving waarin we positief verbonden zijn met elkaar.

Veel mensen die in deze periode thuis zitten, worden wakker en realiseren zich hoe zinloos het is om achter zelfzuchtige, consumentistische en materialistische doelen aan te rennen.

Daardoor is er nu een groter besef van hoeveel eenvoudiger en duidelijker het leven kan zijn als we alleen hoeven na te denken over de noodzaak om in onze basisbehoeften te voorzien en dat we vervolgens kunnen nadenken over wat het belangrijkste in het leven is. Dat wil zeggen: als we ermee stoppen om ons leven te overladen met rommel die ons via advertenties aangeprezen wordt, kunnen we erover gaan nadenken hoe we ons leven kunnen vullen met wat echt belangrijk is.

Wat is er dan echt belangrijk in het leven?

Als we ons over de hele wereld op een meer ondersteunende, aanmoedigende en zorgzame manier met elkaar gaan verbinden en elkaar als gelijkwaardig beschouwen in het licht van de natuur, kunnen we ons daarop gaan voorbereiden met nieuwe ’tools’, die we kunnen gebruiken om boven het niveau van onze egoïstische en uitbuitende verhoudingen uit te stijgen, dan kunnen we een ander leven binnentreden.

Wat is dit voor een ander leven? Hoe zou het eruit kunnen zien?

Als we onze verbindingen op de juiste manier implementeren, kunnen we tot prestaties komen die we nog nooit eerder hebben ervaren, niets meer of minder dan het eeuwige leven, een leven dat niet wordt gevolgd door de dood, maar dat heel en perfect is.

Ooit dachten we dat ons universum oneindig was, maar uiteindelijk kwamen we tot het besef dat het, hoewel het al miljarden jaren bestaat, een eigen limiet heeft. Door de verbindingen met elkaar op een positieve manier te realiseren – door boven onze egoïstische houding naar elkaar uit te stijgen – kunnen we een wereld zonder grenzen ontdekken, de eeuwige, spirituele wereld, een wereld die onafhankelijk is van fysieke tijd, ruimte en beweging, een wereld die uitsluitend bestaat in de verandering van onze houding naar elkaar: van egoïstisch naar altruïstisch, van uitbuitend naar ondersteunend, van manipulatief tot aanmoedigend, van ik-gerichtheid naar begrip voor elkaar, van individualistisch naar verantwoordelijkheid voor elkaar.

Daarom doen we er in deze periode verstandig aan om ons – naast het het feit dat we ons moeten voorzien van onze basisbehoeften – toe te rusten met de wijsheid van verbinding, de wijsheid van Kabbalah, die ons een beproefde methode biedt om ons te helpen deze verandering in onze houding naar elkaar te ontwikkelen.

Naast het feit dat de wijsheid van Kabbalah de methode biedt om positieve verbindingen met elkaar te realiseren, met de bedoeling een ​​geheel nieuwe, eeuwige realiteit te ontdekken, legt zij ook de diepere oorzaken uit die zich bevinden achter alle problemen en verschijnselen die zich in ons leven voordoen.

Daarom verricht onze organisatie tijdens deze pandemie grote inspanningen om uit te leggen hoe en waarom het virus is uitgebroken en waar het ons heen leidt, dit alles in de bredere context van de menselijke ontwikkeling binnen het plan van de natuur.

Wij hopen dus dat, vooral tijdens deze unieke periode, de mensheid zich meer bewust zal worden van de manier waarop de natuur ons allen als gelijken ziet, en dat we, als we met elkaar omgaan op de manier waarop de natuur dat doet, een compleet nieuwe, harmonieuze en volmaakte realiteit zullen ontsluiten.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/we-entered-the-2nd-stage-of-the-coronavirus-pandemic-whats-next-kabnet/

Filed under: Coronavirus, New Publications | Add Comment / Ask Question →

 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed