Met welke verlangens werken wij?

Vraag: Welke verlangens moeten wij met elkaar verbinden: verlangens voor spiritualiteit of ook nog andere verlangens?

Antwoord: Alleen voor spiritualiteit. De overige verlangens interesseren ons niet. Zij gaan over andere dingen. Waarom zouden we ons daarmee bezighouden? 

Je hebt allerlei verlangens in het leven, je wilt bijvoorbeeld musicus worden of schoenmaker. Het doet er niet toe. Ik houd me alleen bezig met jouw houding naar de Schepper. Alleen bij deze intentie, bij dit verlangen van jou, wil ik dichtbij zijn. Met alle andere verlangens heb ik niets te maken, ze zijn allemaal stoffelijk.

Ik heb geen belangstelling voor wat je doet: je familie, je werk, hobby’s. Voor mij is er maar één ding belangrijk: jouw streven naar de Schepper en mijn streven naar de Schepper. Als wij dit samenvoegen, worden we sterker en komen we dichter bij het ontvangen van het hoge Licht van Hem.

Vraag: En als er iemand bij ons is die er niet naar verlangt om de Schepper te onthullen, kan dit dan het hele systeem beïnvloeden?

Antwoord: Nee. Deze verlangens kunnen het systeem niet beïnvloeden. Natuurlijk kunnen er allerlei mensen onder ons zijn, maar zij hebben geen invloed op de anderen, omdat ieder mens zich vanuit zijn eigen verlangen verbindt. Als anderen geen werkelijk verlangen naar spiritualiteit hebben, verbinden zij zich niet met ons. Zij bestaan in hun animale vorm, maar in spiritualiteit zijn ze niet bij ons.

Vraag: Er zijn sterkere en zwakkere spirituele verlangens. Absorberen zij elkaar?

Antwoord: Niemand absorbeert iets of iemand, want alle verlangens zijn volkomen verschillend. Ze lijken niet op elkaar. Het enige wat de verlangens kunnen doen, is met elkaar een verbinding maken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/what-desires-do-we-work-with/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 2/16/20

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed