Laat het Licht met het egoïsme werken!

Vraag: Brengt het onderdrukken van het ego ons dichter bij de Schepper? Hoe moet je met het ego aan het werk gaan?

Antwoord: Het heeft geen zin om de strijd met het egoïsme aan te gaan. Allereerst is het zo dat het ego je zal verslaan als je dit doet. Ten tweede krijg je er diverse ego”s voor terug als je het ego probeert te breken. Je kunt dit dus beter niet doen.

Alleen de Hoge Wereld kan met het ego werken. Die wereld heeft het ego gecreëerd, niet jij. Het egoïsme bevindt zich boven je, het is een natuurlijke eigenschap die door de Schepper is geschapen. Denk je dat wij daar weerstand tegen kunnen bieden of met die eigenschap aan het werk kunnen gaan? Absoluut niet. Je kan jezelf ervan proberen te overtuigen dat je zwak bent, dat je niet begrijpt wat je ermee aan moet. Het zal je allemaal niets helpen.

Je hebt maar één ding nodig: trek het Hoge Licht aan met de hulp van de vrienden, van de groep. Daar moeten we ons voor inspannen. Het Licht weet wat er met het ego gedaan moet worden, want het Licht heeft het geschapen. Dus: laat het Licht met het ego werken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/let-the-light-work-with-the-egoism/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 2/16/20

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed