Kabbalistische meditatie

Vraag: Is er meditatie in Kabbalah? Er wordt gezegd dat deze meditatie uit een reeks oefeningen bestaat die gebaseerd zijn op het focussen van de aandacht op een innerlijk verlangen of ook wel op een voorwerp buiten ons.

Antwoord: Meditatie is gebed.

Antwoord: Zijn meditatie en gebed hetzelfde in Kabbalah?

Antwoord: Natuurlijk. Wat is meditatie? Het is een diepe innerlijke focus van de aandacht, waarbij je jezelf onderzoekt en vaststelt wat je positie is ten aanzien van een bepaalde eigenschap, enzovoort. Het is hetzelfde als gebed.

In feite bestaat er niets anders dan gebed. De juiste voorbereiding voor het gebed bestaat uit: duidelijk voelen wat je staat is, de Hoge Kracht voelen, begrijpen wat jouw relatie tot die Kracht is en wat je moet doen om er dichterbij te komen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/kabbalistic-meditation-2/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 4/1/19

Filed under: Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed