Het coronavirus verandert de realiteit, deel 8

In tijden van wereldwijde problemen

Vraag: Beïnvloedt het virus het dierlijke niveau, ons biologische lichaam, alleen omdat wij onze houding op het niveau van de “mens” moeten gaan veranderen, het spirituele en psychologische niveau?

Antwoord: Ja. Het is een feit dat de hoogste verbinding tussen mensen de emotionele verbinding is: hun onderlinge relaties en de intenties van de ene mens naar de andere.

Als deze intenties goed zijn, gericht op verbinding, beweegt de natuur zich naar haar oorspronkelijke, integrale staat, en dan gaat natuurlijk alles goed. Mensen kunnen alleen de hulp van de natuur waarnemen in de mate waarin hun handelen goed is.

Als zij echter steeds meer egoïstische relaties met elkaar aangaan, om ten koste van anderen te profiteren en anderen zelfs schade te berokkenen, manifesteert de natuur zich uiteraard op een manier die tegengesteld is aan hun gedrag.

Hier komen allerlei biologische problemen uit voort, zoals dit virus. Het kunnen ook milieuproblemen zijn, oorlogen, van alles op ieder niveau: het minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveau.

Het belangrijkste is nu om uiteen te gaan. Zoals er geschreven staat: “Verspreid de goddelozen; het is beter voor hen en beter voor de wereld.” Mensen houden een zekere afstand van elkaar om zo geleidelijk de juiste conclusie te gaan trekken en opnieuw verbinding te gaan maken, maar dan op een goede manier.

Vraag: Dus de natuur heeft ons er eerst toe gedwongen om te integreren en isoleert ons nu op de een of andere manier van elkaar door catastrofes? Zegt u dat dit volgens Kabbalah de wijze is waarop de natuur ons beïnvloedt?

Antwoord: Absoluut. Dit is door de hele geschiedenis heen gebeurd, het begon met de zonde van Adam, toen er nog één enkel systeem was, dat vervolgens in vele delen uiteenviel. Nu moeten wij die delen opnieuw verbinden door de correcte interactie met elkaar.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/coronavirus-is-changing-reality-part-8/

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality,” 3/12/2020

Related Material:

Coronavirus Is Changing Reality, Part 7

Coronavirus Is Changing Reality, Part 6

Coronavirus Is Changing Reality, Part 5

Filed under: Coronavirus, Crisis, Egoism, Globalization, Health | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed