Het coronavirus verandert de realiteit, deel 4

Fasen van de Ontwikkeling van de mensheid: hulpeloosheid en angst

Vraag: Welke stadia moeten we doorlopen in onze zintuiglijke ontwikkeling? Bijvoorbeeld eerst onverschilligheid, dan angst, dan hulpeloosheid, enzovoort.

Antwoord: Hulpeloosheid werkt heel goed. Immers, als je hulpeloos bent en plotseling begint te voelen dat je maar één uitweg hebt, namelijk elkaar steunen, is er niets anders meer nodig.

We zijn volledig afhankelijk van de natuur die ons omringt. Zij kan alles met ons doen, één ding uitgezonderd: als we dichter bij elkaar komen, zullen we een goed contact met de natuur krijgen, en dan zullen we op elkaar reageren, de natuur op ons en wij op de natuur. Dan worden we door onze positieve verbindingen integraal verbonden met elkaar en met de natuur.

Commentaar: Ik ben met veel mensen in contact en ik zie dat we het stadium van onverschilligheid nu gepasseerd zijn. Toen het coronavirus voor het eerst in China verscheen, stond men er in het buitenland volkomen onverschillig tegenover. Nu bevinden wij ons in een fase van angst omdat dit virus al in veel landen voorkomt.

Mijn reactie: Ik denk niet dat dit al het stadium van angst is. Ten eerste hebben mensen nog steeds voedsel.

Ik voel angst als ik zie dat ik binnenkort geen eten meer heb, als de medische dienst niet meer zoveel patiënten aankan, als ik gewoon niet meer weet wat er met mij of mijn buren gaat gebeuren, laat staan ​​met mijn werk en allerlei andere dingen.

Bovendien zullen we geen geld meer hebben om mensen te betalen en zal niemand meer geld hoeven aan te nemen in winkels, omdat er niets te verkopen valt, er is dan niets meer waarvoor we hoeven te betalen.

Als iemand een dergelijke situatie vol angst onder ogen durft te zien, is zo iemand in het algemeen bereid om te zeggen: “Ja, ik ga akkoord met een positieve interactie met anderen!”

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/coronavirus-is-changing-reality-part-4/

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality, Part 4,” 3/12/20

Related Material:

Coronavirus Is Changing Reality, Part 3

Coronavirus Is Changing Reality, Part 2

Coronavirus Is Changing Reality, Part 1

Filed under: Coronavirus, Globalization, Health | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed