Het coronavirus verandert de realiteit, deel 2

“Verspreid de goddelozen; beter voor hen en beter voor de wereld.”

Commentaar: De maatregelen die veel regeringen tegen het coronavirus hebben genomen, hebben het leven van mensen letterlijk verlamd.

Mijn reactie: Regeringen zijn erg bang voor hun medeburgers. We moeten begrijpen dat ze verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de bevolking en voor de economie. En de economie is volledig afhankelijk van onze relaties en van de internationale handel. Dit is een enorme kopzorg voor regeringen. Als ze al besloten hebben om alle banden te verbreken, betekent dit dat ze geen andere keuze zien.

Zo heeft onlangs de Amerikaanse president Trump aangekondigd dat hij alle vluchten van de Verenigde Staten naar Europa annuleert. Begrijp je wat dit betekent voor de Amerikaanse luchtvaartindustrie? Het is zeker dat hij hier rekening mee houdt, vooral omdat er een verkiezing op komst is.

Hij heeft waarschijnlijk gegevens die bevestigen dat ik niet overdrijf. Hij had graag een mildere beslissing willen nemen, maar het is duidelijk dat hij informatie heeft die erop wijst dat hij de vluchten moet stopzetten.

Commentaar: Hetzelfde gebeurt in het land waar ik woon. Israël is volledig geïsoleerd. Je mag het land niet verlaten. Ik heb gehoord dat dit feit alleen al een verlies van vier miljard shekel veroorzaakt, om nog maar te zwijgen over andere gevolgen.

Mijn reactie: Sommige mensen denken dat dit overdreven is. Ik denk dat het erg wordt onderschat.

Vraag: Het blijkt dat de enige manier om het virus te bestrijden uit isolement bestaat. Dit druist echter tegen de tendens van de natuurwetten in, die ons er voortdurend toe aanzetten om ons te verenigen, te integreren. Hoe verklaart u dit?

Antwoord: Heel eenvoudig. In een oude Kabbalistische bron staat geschreven: “Verspreid de goddelozen; beter voor hen en beter voor de wereld.” En vice versa: “Verzamel de rechtvaardigen; beter voor hen en beter voor de wereld.”

Vraag: Waaruit bestaat onze zonde?

Antwoord: Het is een feit dat we ons niet op de juiste manier met elkaar verbinden. In onze verbinding wensen we elkaar niets goeds; daarom kan dit geen eenheid worden genoemd. Dit kan alleen een verlangen om, ten koste van anderen te profiteren, worden genoemd.

Daarom kan de natuur, tijdens onze ontwikkeling, zulke pogingen tot verenigen en handeldrijven, enz. niet accepteren als positief, correct en leidend naar een meer verenigd niveau dat voor ons vastligt.

De natuur is van mening dat een dergelijke verbinding schadelijk is voor ons en voor het hele universum. Daarom geeft zij ons een moeilijke tijd in de vorm van virussen en allerlei onaangename excessen. Deze tegenslagen zullen aanhouden, totdat wij onze houding naar elkaar veranderen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/coronavirus-is-changing-reality-part-2/

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality, Part 2,” 3/12/20

Related Material:

Coronavirus Is Changing Reality, Part 1

Quarantine—The First Step Toward Overcoming The Crisis

The Global Pandemic

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health | Add Comment →

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed