Het coronavirus: de mensheid is stuurloos

Vraag: Zullen er spirituele consequenties aan het coronavirus verbonden zijn? Nu de mensheid lijdt, bang is, en nog geen verregaande conclusies heeft getrokken.

Antwoord: Men voelt zich nog steeds stuurloos: Waar vind ik werk? Waar zullen mijn kinderen gaan studeren? Hoe zal dit alles zich gaan ontwikkelen? Hoe lang moet ik nog thuisblijven, etc.? Hier zijn veel vragen aan verbonden. En mijn vrouw, de kinderen? Ik zie ze anders maar zelden, maar nu leer ik mijn kinderen eindelijk beter kennen en ook mijn vrouw.

Dit is verre van gemakkelijk. We zullen nog een paar maanden binnen zitten en als we geen serieus educatief werk doen met de bevolking, zullen zich grote problemen voordoen in de gezinnen,

Opmerking: Dat zijn geen goede vooruitzichten.

Mijn commentaar: Wat kunnen we doen? Als mensen plotseling in een kleine ruimte bij elkaar zitten, gaan ze langzamerhand aan elkaar verschillende kanten van het egoïsme laten zien. Het is niet eenvoudig om daarmee om te gaan.

Maar ik denk dat wij leiding kunnen geven aan allerlei soorten seminars en lessen, plaats alles wat er mogelijk is op onze websites, dit zal een volgende klap voorkomen.

Vraag: Maar hoe voorkom je dat mensen in quarantaine elkaar afmaken?

Antwoord: Integendeel, we zullen mensen educatie bieden, zodat de fysieke afstand tussen ons naar een innerlijke, hartverwarmende, spirituele verbinding zal leiden en mensen zullen voelen dat er een nieuwe kracht verschijnt, de Schepper genaamd.

In de Torah staat geschreven: “Man en vrouw, en de Schepper tussen hen.” Op deze manier kunnen wij de Schepper ook tussen man en vrouw ontdekken. Alles bevindt zich tussen ons.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/coronavirus-humanity-at-a-loss/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 3/22/20

Related Material:

Victory Over Humanity

Coronavirus Epidemic Forecast

What Will The World Be Like After The Epidemic?

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health, Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed