Coronavirus maatschappij

Dr. Michael Laitman

Van mijn facebook Pagina Michael Laitman 4/7/20

De wereldleiders willen – omdat zij aan de macht zijn – het soort maatschappij dat wij vóór het Coronavirus hadden natuurlijk herstellen. Zij hadden macht, controle en waren rijk, dus natuurlijk willen zij die situatie herstellen. Maar COVID-19 heeft het leven van ons allemaal veranderd en ons leven zal niet meer worden zoals het vroeger was. Als de schrik eenmaal voorbij is, zullen wij ontdekken dat ons leven veel beter is geworden.

Tot nu toe zijn we door een meedogenloze concurrentie voortgedreven, we grepen elkaar bij de keel en de enigen die er baat bij hadden, waren de rijken en degenen die de macht hadden. Het coronavirus heeft ons allemaal stilgezet en laat ons over van alles nadenken. Is het bijvoorbeeld niet uiterst vreemd dat de economie in elkaar stort als wij alleen maar kopen wat wij werkelijk nodig hebben? Zou het niet andersom moeten zijn, dat de aankoop van wat we werkelijk nodig hebben voor een gezonde markt zorgt?

Het virus heeft ons gedwongen om naar de basis terug te keren, naar een normaal bestaan. Als wij naar onze oude manier van leven terug zouden keren, heeft de natuur nog veel meer bugs in voorraad. Het bericht dat de natuur ons zendt, is eenvoudig: “Jullie dagen van ‘eet of je wordt gegeten’ zijn voorbij. Als jullie niet leren om in het belang van elkaar te leven, zal het leven stoppen.”

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/coronavirus-society/

Filed under: Coronavirus, Face Book | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed