“Coronavirus en nood-economie” (Newsmax)

Mijn artikel in Newsmax: “Coronavirus and Emergency Economy

Op het ogenblik proberen overheden, totdat de pandemie voorbij is, bedrijven en zakenmensen van financieel zuurstof te voorzien, Maar het zal niet zo spoedig voorbij zijn. Naar mijn inschatting zijn er 12 à 18 maanden nodig voordat dit wegebt. Maar nog belangrijker is het feit dat mensen dan drastisch veranderd zullen zijn, ze zullen niet meer naar hun oude manier van leven willen terugkeren.

Graffiti in Hong Kong vermelden: “Wij kunnen niet meer terugkeren naar het normale, want wat wij normaal vonden, was het grootste probleem.” Hoe waar is dit! Sommige bedrijven zullen terugkeren, maar een groot aantal niet, want zij waren vanaf het allereerste begin al nutteloos, als er weer nieuw leven ingeblazen zou worden, zou dat alleen maar verspilling van belastinggeld betekenen. In plaats van een dergelijke verspilling, moeten overheden een “nood-economie” afkondigen en alles bevriezen totdat het stof is neergedaald. Over een paar maanden zal het gemakkelijker zijn om te zien wat we in stand moeten houden en wat we vaarwel moeten zeggen.

Regeringen moeten er dus in de eerste plaats voor zorgen dat iedereen voedsel en onderdak heeft. Elk gezin moet daarvoor hetzelfde bedrag krijgen, dit zal de behoefte aan liquide middelen verminderen. Het garanderen van voedsel en onderdak voor iedereen kost veel minder dan het overmaken van diverse geldbedragen naar de rekeningen van mensen, het garandeert dat zij geen geld verspillen aan onnodige behoeften.

Intussen moeten het bedrijfsleven en de financiële sector in de wacht worden gezet. Er moet voor alles en iedereen een pauze komen, voor alle transacties en het uitlenen en betalen van leningen, 

Hoe koppiger we zullen zijn in het erkennen van de nieuwe fase in de mensheid, hoe pijnlijker de implementatie zal zijn van deze fase. Als we de sociale veranderingen vergelijken met een treinreis, is het zo dat de trein zijn standplaats heeft verlaten en op weg is naar een nieuw station, hij zal niet stoppen voor we daar zijn aangekomen.

De overgang verlichten

Door het schrijven van dit artikel is het geenszins mijn bedoeling om ook maar iemand te intimideren. Integendeel, het is mijn wens dat de overgang, die wij noodzakelijkerwijs allemaal moeten meemaken, zo zacht, snel en aangenaam mogelijk zal zijn. De mensheid heeft genoeg geleden, het is niet nodig om er een overbodige doodstrijd aan toe te voegen.

Om ons te helpen bij het verzachten van de verschuiving, moeten wij het verstrekken van voedsel en onderdak aanvullen met informatie over het proces dat zich over de hele wereld ontvouwt. Veel mensen voelen al dat de natuur zich snel verjongt sinds wij thuis moeten blijven. Zij realiseren zich dat we te veel schade hebben aangericht en dat we op deze manier niet door kunnen gaan.

Nu moeten we dit bewustzijn uitbreiden naar onze onderlinge verhoudingen. Onze haat naar elkaar brengt ons veel meer pijn en een slechte gezondheid dan het coronavirus. En wat nog erger is, daardoor zorgen wij niet meer voor elkaar en ook niet voor de natuur. Als wij mensen opvoeden vanuit een ieder-voor-zich mentaliteit, is het dan nog de vraag of zij ook zo met de natuur omgaan?

Daarom moet de genezing bij ons beginnen. Als we eenmaal leren hoe afhankelijk we van elkaar zijn, zullen we elkaar niet meer als vijanden behandelen. Dan zullen we ons realiseren dat we, door voor elkaars welzijn te zorgen, ook voor ons eigen welzijn zorgen, daarvoor is er geen betere les denkbaar dan COVID-19.

De gedwongen vertraging is niet doelloos, deze is voor ons bedoeld om over ons leven en de zin daarvan na te denken. Nu het consumentisme door overmacht is gestopt, hebben we de tijd om ons in de eerste plaats af te vragen waarom wij dit nodig hadden, wat voor baat we erbij hadden en wie er beter van werd. Wij zeker niet.

Wij leven in de avondschemering van het ene tijdperk en de dageraad van het volgende. De zon is nog niet opgekomen, maar als wij elkaar leren over het komende tijdperk en er schouder aan schouder aan werken om het te omarmen, zal het nieuwe tijdperk gloren en over de mensheid schijnen: we zullen bereid zijn om het gezamenlijk met open armen te verwelkomen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/coronavirus-and-emergency-economy-newsmax/

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed