Wat het coronavirus ons leert

De mensheid heeft een lange weg in haar ontwikkeling afgelegd en heeft het punt bereikt waarop zij zich als één organisme begint te voelen. Wij moeten het coronavirus ervoor bedanken dat het de hele wereld naar een dergelijke eenheid leidt. Als deze epidemie zich uitbreidt, zal de mensheid ontdekken dat wij inderdaad tot één systeem behoren en we allemaal afhankelijk zijn van elkaar.

Tot dusver komt deze afhankelijkheid tot uiting in het feit dat ik me uit angst voor infectie afsluit van anderen en mij losmaak van de negatieve verbinding.

Maar laten we beginnen met het onthullen van een positieve afhankelijkheid! Wanneer wij ons op de juiste wijze met elkaar gaan verbinden, zullen we positieve virussen produceren.

Op dit moment onthult de natuur ons schadelijke virussen, het is de onthulling van het kwaad. Maar nu moeten we het proces van het verwerkelijken van goedheid voortzetten, we zullen ontdekken dat we, door ons met elkaar te verenigen, een enorm groot succes kunnen behalen.

De belangrijkste oplossing is niet het stopzetten van het reizen per vliegtuig of de heropleving van een verlamde economie, maar de verbinding tussen mensen. Het virus zal gaan verdwijnen als er op zijn minst een kleine verschuiving naar eenwording is, dan zullen we merken dat we de banden met elkaar niet willen verbreken, want we willen verbinding maken. Dan willen we met elkaar in contact komen, niet om opnieuw van het ene eind van de wereld naar het andere te zwerven, maar omdat we ons willen verbinden met mensen.

De vorige verbinding stelde niet veel voor, maar nu gaan we een goede verbinding opbouwen. Het is dit medicijn dat we in deze kritieke toestand willen gebruiken: onze verbinding herstellen, maar op een heel ander niveau, vriendelijk zijn in plaats van elkaar te gebruiken. Dankzij onze connectie verslaan we alle kwaad, elk virus en bereiken we een goed leven.

De natuur zal ons, hoe dan ook, naar dit doel leiden, en als wij dit ook willen, hoeven we onderweg niet besmet te raken met allerlei virussen. Het hangt allemaal af van onze vraag naar correctie, van de verhoudingen tussen mensen. Deze kennis moet in alle vormen over de hele wereld worden verspreid: in gedachten, gesprekken en handelingen. 

Dan zal de hoge kracht, de natuur, haar werk doen. De hoge kracht verbindt alle onderdelen van de schepping met elkaar. En wij willen het menselijke niveau corrigeren, waar de breuk heeft  plaats gevonden, dat niveau terugbrengen naar zijn eenheid zodat we het in zijn ware vorm kunnen zien, niet verstoord door onze zelfzuchtige visie. Door onszelf te corrigeren, corrigeren we de realiteit.

Het Coronavirus laat ons onze negatieve afhankelijkheid van elkaar zien. Ten eerste ontdekken we dat we niet kunnen overleven zonder samen te werken, zonder elkaar gunstig te beïnvloeden. Het moet voor iedereen duidelijk zijn, dat ieder van ons door de hele wereld wordt ondersteund. Maar dit alles kan alleen worden voortgezet op voorwaarde dat onze verbinding positief wordt. Een negatieve verbinding vernietigt de mensheid, ​​in deze vorm kunnen wij niet blijven bestaan. Dan zal de wereld in een staat terechtkomen waarin de mens niets meer te eten heeft, niets meer heeft om te ademen.

Stel je eens voor hoe mooi het leven zal worden als de mensheid – net zoals alle andere delen van de natuur, het minerale, vegetatieve en levende – tot één integraal systeem wordt verenigd, een systeem waarin iedereen alle anderen in zichzelf verenigt. Waar kunnen we een kracht vinden die ons tot één organisme zal verenigen, ons tot één systeem zal samenvoegen, lijmen? Het is duidelijk dat iedereen zich goed zal voelen in zo’n perfect systeem. Als het ons duidelijk wordt dat een vriendelijke blik naar een ander mens ons onmiddellijk van het coronavirus geneest, zou iedereen op aarde natuurlijk onmiddellijk rechtvaardig worden.

Maar dit verlangt de hoge kracht niet van ons. Een mens moet beseffen dat hij moet streven naar geven en niet naar zelfzuchtig gewin, aan anderen denken en niet aan zichzelf. Als iedereen zich goed voelt, zal hij ook niet meer ziek zijn.

Zolang de epidemie nog aanhoudt, hebben we hier iets van leren …

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed