Laten we dit tot een epidemie van vriendelijkheid maken

De zwaarte van het hart wordt ons gegeven om onze keuzevrijheid zeker te stellen. De wereldwijde crisis waardoor de wereld is overspoeld als gevolg van de coronavirus epidemie, laat zien hoe de hoge kracht met ieder mens omgaat en ons de mogelijkheid geeft om vrij te kiezen, zodat we goed en kwaad in evenwicht kunnen brengen, een middellijn kunnen bouwen, en altijd naar het goede zullen neigen.

Het coronavirus laat aan ieder mens, elk land en de hele wereld, de waarheid over onze relaties zien. Het dwingt ons ertoe om thuis opgesloten te zitten en na te denken over het waarom en het doel van dit gebeuren.

Als wij ons realiseren dat we op een andere manier kunnen leven, niet zoals we gewend waren te leven, maar in harmonie met de natuur, in een goed contact met elkaar, waarbij we boven ons egoïsme uitstijgen, hoeven we niet door een lange, pijnlijke crisis heen te gaan. We kunnen heel snel uit deze epidemie komen. Het virus laat ons zien hoezeer we de wereld uit balans hebben gebracht.

Elke keer zorgt de Schepper voor een situatie die voor ons nog effectiever is voor correctie. Daarom zijn zowel de coronavirus epidemie als de quarantaine gunstig voor de correctie van de wereld. Het virus laat ons zien dat we niet in staat zijn om met elkaar te leven.

In plaats van goede en nuttige dingen aan elkaar door te geven, brengen we ziekten over en veroordelen we elkaar tot de dood. Laten we dus leren hoe we ons kunnen verbinden door middel van goede connecties en zo goede emoties, plezier, vreugde, liefde, eenheid en warmte aan elkaar geven. Dit zou moeten plaatsvinden tussen mensen.

Laten we onderzoeken waarom we aan elkaar een dodelijk virus doorgeven en hoe we dit kwaad ten goede kunnen veranderen, om zo op weg te gaan naar een nieuwe wereld. Ik hoop van ganser harte dat we dit gaan begrijpen en het aan iedereen zullen kunnen uitleggen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/lets-make-this-an-epidemic-of-kindness/

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/17/20, Lesson on the Topic “Pesach (Passover)”

Related Material:

Quarantine—The First Step Toward Overcoming The Crisis

Coronavirus—A Consequence Of The Imbalance Of Nature

Coronavirus Vaccine

Filed under: Coronavirus, Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed