“Is de natuur een intelligentie, een vorm van het denkvermogen?” (Quora)

Michael Laitman op Quora: Is nature an intelligence, a form of mind?

De natuur is een gedachte.

Deze gedachte heeft een plan voor de ontwikkeling van het minerale, vegetatieve, animale en menselijke deel, met een begin en een einde, dit plan wordt op een vastberaden wijze ten uitvoer gebracht.

Als dit plan gerealiseerd wordt, doen zich allerlei problemen voor, want de minerale, vegetatieve, animale en menselijke delen van de natuur nemen allemaal deel aan dit plan.

De menselijke natuur, het hoogste en meest kwalitatieve van alle niveaus in de natuur, is onderhevig aan allerlei fluctuaties en veranderingen in twee richtingen.

Terwijl de natuur een volledig, vaststaand plan uitwerkt, hebben wij mensen een vrije wil binnen dit plan.

Wij kunnen onszelf veranderen door ofwel op de natuur te lijken of een tegenstelling te vormen ten opzichte van de natuur. In overeenstemming hiermee kunnen wij het pad van onze ontwikkeling wijzigen: door op de natuur te lijken, ervaren we haar als goedgunstig en aangenaam, door tegengesteld te zijn aan de natuur voelt zij boosaardig en onaangenaam aan.

Hoe dan ook, wij zullen allemaal dezelfde, ultieme eindstaat bereiken, de wijze waarop wij daar komen kan echter plaatsvinden door onze vrije wil te gebruiken of door passief te zijn en te zien dat het plan van de natuur zich aan ons ontvouwt zonder dat wij deelnemen aan het proces

Met andere woorden, terwijl onze eindbestemming, evenals onze weg daarheen, vastliggen, hebben wij, als mensen in dit proces, de vrije keuze om actief te zijn in de fasen van dit proces, wij kunnen in iedere fase de ontwikkeling van de natuur als steeds vriendelijker en vreugdevoller beleven, of als steeds harder en onwenselijk.

Filed under: Coronavirus, Globalization, Health, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed