Hoe zal de wereld er na deze epidemie uitzien?

Na de coronavirus epidemie zal de wereld er anders uit gaan zien, nieuw. Het virus is uitgebroken om ons van allerlei rommel te reinigen. In de natuur is er niets schadelijks. Het virus maakt plaats voor goedheid.

Alle rommel waar de menselijke samenleving die we hebben opgebouwd vol van is, zal weggewassen worden en daardoor zal de kans geboden worden om onze contacten met vriendelijkheid en liefde te vullen en zo een prachtige, stralende wereld te bouwen voor onze kinderen en kleinkinderen.

Laten we hopen dat we dit zullen doen, dat we alle haat en competitie niet zullen meeslepen naar de nieuwe wereld, namelijk het gedrag waardoor we de aardbol vernietigen en onszelf door klimaatrampen en oorlogen ter dood veroordelen. We zijn op dit moment in staat om een nieuwe wereld te bouwen.

Regeringen investeren nu miljoenen dollars, zij hopen op die manier naar het verleden terug te keren. Maar God verhoede dat wij naar onze vorige staat terugkeren. Ik denk niet dat er ook maar één land is waarvoor dat goed zou zijn. Zelfs vóór deze crisis werden we al met oorlogsdreigingen geconfronteerd, en met een financiële en industriële ineenstorting. De spanningen tussen Amerika, Rusland, China en Europa werden steeds groter.

Wij moeten niet naar de oude wereld terugkeren, daarin was niets goeds meer te vinden voor burgers, landen, het leger, de financiën, industrie en handel. Wij moeten het onszelf niet eens meer toestaan om te denken aan de terugkeer naar de wereld van gisteren, alleen een gek kan dat nog doen.

Niemand was nog blij met een dergelijk leven, we deden alsof alles goed ging. Maar wat was er voor goeds aan? Wat betekende het leven voor ons? Nu is de tijd aangebroken om onze maatschappij te reinigen van alle rommel die eraan kleefde. Wij vulden de oceanen met plastic en radioactief afval en we deden hetzelfde met de menselijke samenleving.

Wij moeten een nieuwe wereld opbouwen, een goede wereld. Laat dit virus ons helpen om na te denken en ons te realiseren waarin we terecht gekomen waren. Vergeleken met de problemen die ons eerder bedreigden, stelt de huidige epidemie niets voor. Het is een grote genade van de Schepper dat Hij ons op zo’n vriendelijke manier corrigeert.

Keer nooit meer terug naar de oude wereld, streef alleen maar voorwaarts, naar een nieuwe wereld waarin er niet meer tien uur per dag gewerkt hoeft te worden, we vele nutteloze uren in files zitten, kinderen in de steek gelaten worden en het leven ons voortdurend opeist. Laten we met elkaar een stap voorwaarts maken en niet meer terugkeren naar de oude wereld. Laten we erover nadenken hoe we alleen maar voorwaarts kunnen gaan en boven alles nadenken over nieuwe verhoudingen tot elkaar.

Nu zitten we thuis in quarantaine, we moeten er als nieuwe mensen uitkomen en op een nieuwe manier met elkaar omgaan. Wat is die nieuwe manier? Nu we gedwongen thuis zijn, krijgen we veel goeds voor een nieuwe wijze van opvoeding om in een nieuwe wereld te gaan leven, in een nieuwe maatschappij. Iedereen begrijpt de noodzaak hiervan, laten we dit dus doen. Wat laten we anders voor wereld na aan onze kinderen en kleinkinderen?

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/what-will-the-world-be-like-after-the-epidemic/

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/19/20, Selected Highlights

Related Material:

The Global Pandemic

Coronavirus—A Consequence Of The Imbalance Of Nature

Coronavirus: A Message From Nature

Filed under: Coronavirus, Daily Kabbalah Lesson | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed