“Het Coronavirus-tijdperk – Tijd om te kalmeren en ons leven te heroverwegen” (Medium)

Medium publiceerde mijn nieuwe artikel: The Coronavirus Era — Time to Calm Down and Rethink Our Lives

Voordat het coronavirus een wereldwijd fenomeen werd, bevonden we ons in een heel gevaarlijke globale staat.

Ik hoorde toen de alarmbellen al rinkelen, want de wereldwijde spanningen en angst bereikten een recordhoogte. Of het nu ging over een ​​sterk groeiende wereldschuld, gespannen internationale betrekkingen of enorm grote hoeveelheden vervuiling – naast vele andere problemen op persoonlijke, sociale, mondiale en ecologische schaal – ik had het gevoel dat we ongecontroleerd op weg waren naar een nieuwe wereldoorlog.

Op de een of andere manier moesten al onze incorrecte, met elkaar concurrerende egoïstische verhoudingen die we over de hele planeet hadden opgebouwd, tot rust komen

Toen kwam ineens, schijnbaar uit het niets, het coronavirus tevoorschijn. Het kwam precies op een zeer bedreigend moment, toen alle wereldwijde spanningen op het punt stonden om tot uitbarsting te komen.

Daarom ben ik blij dat de dingen er voorlopig voorstaan zoals nu, en dat het niet nog veel ernstiger is uitgepakt. 

Bovendien is het zo dat – boven alle theorieën die zich verspreiden over de oorzaken van het coronavirus – de hoogste kracht van de natuur de leiding heeft over iedereen en alles, en dat op een zeer nauwkeurige en zorgzame manier. Met andere woorden: de natuur heeft onze exit uit de verschrikkelijke situatie waarin we ons bevonden, op een heel nauwkeurige en liefdevolle manier georganiseerd.

Wij, de mensheid, hebben onszelf op een dood spoor gebracht. Vervolgens organiseerde de natuur met een relatieve zachtheid, zonder enige keuze van onze kant, een nieuwe staat en een uitweg uit onze verstrikkingen.

Daarom zitten velen van ons nu thuis, zonder iets om handen te hebben. De kunstmatige en niet essentiële dingen waar we ons mee bezighielden, zullen snel verdwijnen, want we zullen steeds meer voelen dat we ze niet meer nodig hebben.

Wat ons leven, en dat van onze kinderen en kleinkinderen betreft, is het verstandig om nieuwe departementen en teams te creëren – zowel op regerings- als op maatschappelijk niveau – die zich bezig gaan houden met het creëren van een sfeer van gezamenlijke steun aan de samenleving. Door dit te doen, zullen wij allemaal door deze unieke nieuwe fase van onze ontwikkeling, overleven, totdat we gewend zullen zijn aan een nieuwe manier van leven.

Ik hoop dat na deze crisis alle grootmacht landen die hun spieren spanden en hun tentakels over de hele wereld verspreidden – het ene financieel, het andere militair, het andere industrieel, enzovoort – landen als China, de Europese Unie, de Verenigde Staten, Rusland, Iran en anderen, zullen kalmeren en normaliseren. Ook hoop ik dat mensen wereldwijd hun reisgekte tot bedaren zullen brengen.

Ik ben er zeker van dat we dergelijke verschijnselen zullen meemaken als we uit dit coronavirus-tijdperk komen.

Ik stel me een nieuwe wereld voor, één waarin we steeds meer ruimte in onze gedachten en harten zullen vrijmaken om na te denken over het waarom van het leven, de zin van het leven, en dat we een ​​eind zullen maken aan alle hectiek.

Tot het moment dat het coronavirus ons trof, waren we net kleine kinderen die van de ene hoek van de kamer naar de andere aan het rennen waren.

Vanaf nu gaat dit allemaal veranderen.

We zijn volwassener geworden en de natuur wijst naar ons, zoals een disciplinerende ouder, en zegt tegen ons: “Nu is het genoeg! Ga zitten en denk na over wat je doet! “

We zijn een nieuw historisch tijdperk ingegaan, waarin we tot stilstand moeten komen en moeten nadenken over hoe en waarom we leven, we moeten afkoelen, en nadat we geduldiger zijn geworden, gaan we verder met meer zelfreflectie, ervaring en kennis over hoe we op een meer evenwichtige manier met elkaar en met de natuur kunnen leven.

Filed under: CoronavirusGlobalizationHealthNew Publications | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed