Door het coronavirus verandert de werkelijkheid, deel 4

Stadia van de ontwikkeling van de mensheid: hulpeloosheid en angst

Vraag: Welke stadia in de ontwikkeling van onze gevoelens moeten wij meemaken? Is dat bijvoorbeeld eerst onverschilligheid, dan angst, dan hulpeloosheid, enz.?

Antwoord: Een gevoel van hulpeloosheid werkt heel goed. Als je je hulpeloos voelt en plotseling begint te voelen dat je maar één uitweg hebt, namelijk elkaar steunen, is er niets anders meer nodig.

We zijn volledig afhankelijk van de natuur om ons heen. Zij kan alles met ons doen, op één ding na. Als wij om elkaar geven, komen we in een goed contact met de natuur, dan hebben we een goede invloed op elkaar, op de natuur, en de natuur op ons. Dat gebeurt als wij door positieve verbindingen integraal met elkaar en de natuur verbonden zijn.

Opmerking: Ik praat met veel mensen en ik merk dat het stadium van onverschilligheid al voorbij is. Toen het coronavirus zich voor het eerst in China voordeed, stond men er in het buitenland nog volkomen onverschillig tegenover. Nu bevinden we ons in het stadium van angst, want het virus heeft zich al in vele landen verspreid.

Mijn antwoord: Ik denk niet dat we al in het stadium van angst zijn. Er is namelijk nog voedsel voor iedereen.

We worden bang als we zien dat we binnenkort voedsel tekortkomen, bang als de medische diensten het niet meer aankunnen met zoveel patiënten, bang als ik niet precies weet wat er met mij zal gebeuren, met mijn buren, laat staan met mijn baan en alle overige dingen.

Bovendien hebben we straks geen geld meer om mensen te betalen, in winkels zal niemand ons geld meer aannemen, want er zal niets meer te koop zijn, niets meer om voor te betalen.

Als een mens met ogen vol angst zulke situaties gaat meemaken, is hij in het algemeen bereid om te zeggen: “Ja, ja, ik wil positief met anderen omgaan!”

From KabTV’s “Coronavirus Is Changing Reality, Part 4,” 3/12/20

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/03/coronavirus-is-changing-reality-part-4/

Filed under: Coronavirus, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed