Ontsnappen aan het lijden of de voorkeur geven aan spiritualiteit?

Vraag: Is het juist dat een mens soms zoveel lijdt dat hij of zij wil verdwijnen?

Antwoord: Dat is niet juist. Dit betekent dat hij wegrent van het lijden. Verdwijnen betekent dat wij spiritualiteit belangrijker vinden dan de huidige situatie, een mens wil in spiritualiteit opgaan, dat betekent: erin leven.

Vraag: Dus wij kunnen, in het algemeen gesproken, spiritualiteit zo belangrijk vinden, dat wij het fysieke lijden en onze problemen kunnen vermijden?

Antwoord: Nee, Dan zou je proberen om ze te vermijden om geen enkel fysiek lijden te hoeven voelen. Hiervoor zou je dan proberen om ergens in te verdwijnen.

Dan wil je spirituele staten bereiken omdat je je slecht voelt in je egoïstische aardse situaties. Dit betekent dat je de voorkeur geeft aan de Schepper omdat je je goed voelt bij Hem. Dan wil je je kleine egoïsme inruilen voor een groter egoïsme. Natuurlijk faal je als je dat wilt.

Je moet de grootheid van de eigenschap van geven ontwikkelen, de grootheid van de mogelijkheid om jezelf te overstijgen met een andere wijze van denken en met andere eigenschappen, zodat deze staten voor jou belangrijk zijn, verheven en bijzonder. Niet omdat je aan aardse problemen wilt ontsnappen, maar omdat je de Schepper vreugde wilt brengen, je geeft voorkeur aan Zijn Wereld boven je eigen kleine wereld.

From the Convention In Moldova “Day One” 9/6/19, “To Become Ready to Be Influenced by the Society,” Lesson 2

Filed under: Conventions, Events, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed