Kabbalah en overtuigingen, deel 10

In een dans met de Schepper

Baal HaSulam, “Freedom of Will“: De weg van Kabbalah bestaat eruit om zo te vertrouwen in dat wat degenen die het ultieme doel al hebben bereikt ons leren, dat het lijkt alsof het onze eigen levenservaring is … De wet van een gemeenschappelijk leven wordt namelijk beschouwd als één van de wetten van de Natuur en wij moeten deze wet met grote zorgvuldigheid naleven. Deze wet moet de realisatie ontwikkelen van: liefde voor het ego als kwaad en liefde voor anderen als goed, want dit is de enige manier om liefde voor de Schepper te bereiken.

De essentie van alle spirituele oefeningen is: de Schepper verstaan, Hem begrijpen. Alleen de wetenschap van Kabbalah leidt ons hierheen, want zij onthult hoe de Schepper met ons werkt, hoe wij Hem moeten antwoorden en door deze wederzijdse interactie “Hij is voor mij en ik ben voor Hem” de juiste constante verbinding tot stand kunnen brengen, zoals in een tango waarin twee mensen eenparig dansen.

Een dergelijke dans, als wij tot een volledige integratie met de Schepper komen, wordt de “dans van de bruid” genoemd, waarin dat wat van Hem naar mij toekomt en wat van mij naar Hem toekomt, volledig samensmelt.

From the KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 12/17/18

Related Material:

Kabbalah And Beliefs, Part 9

Kabbalah And Beliefs, Part 8

Kabbalah And Beliefs, Part 7

Filed under: Kabbalah Study, Religion, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed