Waarin hebben wij keuzevrijheid?

Vraag: Als het over onze vrije wil gaat in verband met het benaderen van de Schepper, hoe kan ik dan iemand dichter bij de Schepper brengen, ontneem ik hem dan niet zijn vrije keuze?

Antwoord: Nee. De vrije wil gaat niet over dichter bij de Schepper komen. Hiervoor krijg je een ontwaken van Boven.

Wil je beweren dat je dit pad zelf gekozen hebt? Hoezo? Dat iemand je op de een of andere manier beïnvloed heeft? Waar kwam dat dan vandaan? En hoe? Dat weet je zelf niet en je kunt het je ook niet herinneren. Dit is allemaal onbelangrijk. Belangrijk is dat je nu voelt dat je het wilt. Maar dit is niet je eigen keuze.

Jouw keuze bestaat niet uit het kiezen van de richtingsvector, niet uit waar je heen zult gaan, maar uit het steeds meer versterken van het doel, in elke fase die je meemaakt op je pad. Als je armen verslappen, je benen het opgeven, als je valt en toch weer verder moet, dan komt je vrije wil tot uitdrukking.

De Schepper organiseert een neergang voor je, het is aan jou om te begrijpen waarom Hij dat voor je heeft georganiseerd, het is aan jou om er op de juiste wijze mee om te gaan en voorwaarts te gaan.

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 8/18/19

Filed under: Free Will, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed