Spirituele oefening

Vraag: Wat hebben we nodig voor de ontwikkeling van de ziel? Hoe verloopt dat proces? Hoe kun je voelen en begrijpen dat je op de goede weg bent?

Antwoord: Er is maar één ding nodig voor de ontwikkeling van de ziel: met deze ontwikkeling beginnen door dichterbij anderen te komen. Hiervoor bouwen we gewoonlijk kleine groepen die we Tens (’tientallen’) noemen, want het is wenselijk dat de groep uit tien personen bestaat, maar de groep kan ook uit minder dan tien mensen bestaan. Door in de Ten dichter bij elkaar te komen, gaan mensen bepaalde spirituele wetten voelen die in de groep werkzaam zijn.

Dit is een heel interessante situatie. We kunnen van onszelf een laboratorium maken, waarin we ons, onder de invloed van een speciale Kracht, de Schepper, ervaren. 

Met andere woorden, als we dichter bij elkaar beginnen te komen, gaan we voelen hoe de Schepper zich tussen ons manifesteert, en als we ons van elkaar verwijderen, voelen we hoe Hij afstand neemt van ons. De Schepper bevindt zich in het midden van deze kleine groep en zo kunnen we Hem definiëren, verduidelijken en onthullen. Deze staat komt niet onmiddellijk, wij moeten er steeds dichterbij komen. Het proberen. 

Door de verbinding tussen ons op te bouwen, ondanks de egoïstische krachten die ons wegduwen, zullen we het gaan voelen. Het gaat over toenadering, boven het gevoel van afwijzing uit, waardoor wij een bepaald gevoel van innerlijke onthulling veroorzaken. Dit ‘iets’ is de voorbode van het bereiken van de Schepper. Het is vrij ingewikkeld en komt niet meteen, maar hier gaan nu precies onze workshops in de praktijk over.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/7/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/10/spiritual-practice/

Related Material:

How The Soul Is Developed

A Vessel For The Soul

Finding Your Soul

Filed under: Body and Soul, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed