Alle klachten gaan over de Schepper

Vraag: Sinds 2000 ben ik mij gaan richten op het streven naar een hoger doel. Ik had een leraar. Hij en ik proberen nu weer met elkaar in contact te komen. Ik kreeg in die periode echter veel neergangen. Kwam dat door het ego van de leraar? Hoe dan ook, waarom gebeurt zoiets? 

Antwoord: Wij leren in onze studie dat de Schepper alles bepaalt. Je kunt dus je leraar en ook mij of je vrienden natuurlijk de schuld geven, dat doet er verder niet toe. Maar in ieder geval is het zo, dat alles wat er in je leven gebeurt, via iemand of een gebeurtenis, van de Schepper komt.

Daarom moet je niet nadenken over degene die jou problemen heeft bezorgd. Het is de Schepper. Hij speelt op die manier met je en geeft je via mensen problemen, of zij nu dichtbij je staan of niet, via mensen die zogenaamd goed of slecht zijn. Alles wat er is gebeurd, gebeurde onder Zijn fijngevoelige, nauwkeurige controle. 

Alle klachten die je hebt, gaan niet over de vrienden, maar over iemand anders, uitsluitend over Hem. Zodra je je op deze manier tot de natuur en jezelf verhoudt, krijg je meteen een andere houding naar de wereld, je gaat de wereld op een veel dieper niveau begrijpen.

Vraag: Maar hoe is het mogelijk om over de Schepper te klagen.

Antwoord: Je moet alleen maar over Hem klagen. Over wie anders? Je kan woedend op hem worden, stampvoeten, wat je maar wilt, maar verlaat Hem niet. Hij wil dat je je constant tot Hem wendt, met goed en kwaad, het maakt niet uit waarmee en hoe. Het allerbelangrijkste is dat je je voortdurend tot Hem wendt. Je kunt Hem uitschelden, maar verlaat Hem niet!

From the KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 8/18/19

Related Material:

The Main Thing Is To Not Forget Him!

Secret Language Of The Creator

The Rider Leads The Horse To His Destination

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed