Voor elk type ziel

Vraag: Ik heb gehoord dat één pagina tekst, geschreven door een Kabbalist, genoeg is om spiritualiteit te bereiken. Waarom zijn er zoveel boeken geschreven, duizenden pagina’s?

Antwoord: Allereerst heeft ieder mens zijn eigen lotsbestemming, zijn eigen type ziel, zijn eigen vooruitgang. De één houdt hiervan en de ander houdt van iets anders.

Wij bewegen ons op verschillende wijzen en met een verschillende snelheid naar de Schepper. Iemand loopt links, iemand rechts, iemand neemt de tijd voor een halve stap, etc.

Ik kom geen enkele brief of artikel van Baal HaSulam en Rabash tegen waarin herhalingen voorkomen en waaruit er niet iets waardevols gehaald kan worden.

Maar dat is niet het belangrijkste. Als wij hen bestuderen, komen we in ieder geval in een staat waarin dit alles in ons verwerkt wordt, in porties verdeeld wordt, en resultaat oplevert.

Vraag: Als het boek Shamati een storm van gevoelens in mij losmaakt, is dit dan het bewijs dat het bij mijn type ziel en bestemming past? 

Antwoord: Natuurlijk.

Vraag: Kan je op deze manier een boek beoordelen?

Antwoord: Nee. Wat je ook ervaart, alles wat je hebt, zijn de boeken van Baal HaSulam en Rabash. Ik raad je aan om geen andere boeken te bestuderen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/10/19

Engels blog: https://laitman.com/2019/09/for-every-type-of-soul/

Related Material:

Gratitude To Baal HaSulam

Baal HaSulam

Studying According To Baal HaSulam

Filed under: Kabbalah Study | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: