Integreer in de Ten – Maak ruimte voor de Scheppingsgedachte

De Scheppingsgedachte bevat alles, zelfs mijzelf, en ik verlang ernaar om deze Gedachte te bereiken. De Schepper heeft mij deze mogelijkheid gegeven, alsof Hij een witte punt in mij heeft geschapen, “het missen van de Schepper”, genaamd. Ik ontwikkel dit gemis en richt het naar de Schepper.

Ik bevestig dat er inderdaad geen ander is dan de Schepper en dat ik deel uitmaak van dit concept. Van mijn kant wil ik in de totale realiteit niets veranderen, ik wil alleen de Schepper bereiken, mij met de Scheppingsgedachte verbinden. Dit betekent dat ik mij aan de Schepper wil hechten.

Hoe meer wij ons hiervoor inspannen, hoe meer wij ons ontwikkelen, veranderingen ervaren en langs de tijdas vooruitkomen. Er zullen allerlei veranderingen in ons plaatsvinden en wij zullen voelen dat wij Zijn vorm beginnen aan te nemen. Zo is het ook in onze wereld: door dichterbij iemand te komen, nemen wij geleidelijk zijn gewoonten en dingen waar hij van houdt over. Zo beginnen wij de vorm van de Schepper aan te nemen, Zijn gedachte over te nemen en wordt het onze gedachte. Zo komen wij tot hechting aan Hem.

De Schepper heeft de gedachte geschapen en wij zijn er deel van, we zijn erin opgenomen. Daarnaast heeft Hij ons de mogelijkheid gegeven om ons te transformeren tot de gelijkenis aan deze Gedachte en zo opgenomen te worden in de Schepper. Deze Gedachte komt in ons, zoals er een programma in een computer geladen wordt, maar wel volgens ons eigen verlangen en ons eigen verzoek.

Dan worden wij getransformeerd en gestructureerd, zodat wij in alles wat in ons aanwezig is, in alle 620 elementen en verlangens, de Hoge Kracht die in ons werkzaam is, gaan voelen. Langzamerhand vult deze Kracht ons, zoals de voortgangsbalk op de computer het percentage aangeeft wat gedownload wordt en er honderd procent bereikt wordt. Zo werkt ook de Scheppingsgedachte aan ons, afhankelijk van onze inspanningen, en dan komt deze Gedachte bij ons binnen. Dit betekent dat wij gevuld worden met de Schepper en ons aan Hem hechten. 1 

Zijn de inspanningen om je aan de Schepper te hechten persoonlijk werk of is het werk in de Ten? Al het persoonlijke werk bestaat uit integreren in de Ten. Het kan een heel leven duren en soms meer dan één leven. Kijk maar eens naar de tijd die nodig is geweest voordat de mensheid uiteindelijk heeft begrepen dat er geen andere keus is dan aan verbinding te werken. Anders zijn we niet in overeenstemming met het karakter van de aarde en zullen wij van deze planeet weggevaagd worden. Hoeveel tijd, lijden en werk heeft het gekost om dit te realiseren?

Al het werk voordat je in de groep geïntegreerd bent, is alleen nog maar de preparatie voor het ware werk. Als ik begin te integreren, komt er beweging in de voortgangsbalk en dit geeft het percentage aan van het programma dat gedownload wordt. In de mate waarin ik in de groep integreer, maak ik ruimte voor de Scheppingsgedachte, zodat deze bij mij kan binnenkomen en mij kan vullen.

In de mate waarin ik mij bevrijd van mijn ik en in de Ten integreer, kan de Scheppingsgedachte mijn verbinding met de groep vullen, namelijk de gecorrigeerde Kli. Zo word ik gevuld en bereik ik gelijkvormigheid en verbondenheid met de Schepper. Deze verbondenheid wordt steeds sterker.

Het werk aan verbondenheid met de Schepper is alleen in de Ten mogelijk. In het verleden, dat wil zeggen in de voorbije niveaus van de ontwikkeling van de mensheid, was het niet zo, toen waren er ander manieren om gehechtheid aan de Schepper te bereiken. In onze tijd is dit echter de enige manier. 2

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 8/22/19, “There is None Else Besides Him”

1 Minute8:45

2 Minute 13:15

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/09/integrate-in-the-ten-make-space-for-the-thought-of-creation/

Related Material:

Cursory Thoughts On Shamati, “There Is None Else Besides Him”

See Through The Ten

Discord In The Ten: An Invitation From The Creator

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, The Creator | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed