Efficiënt voorwaarts gaan

Vraag: Wat voor houding moeten we opbouwen naar het verleden, het heden en de toekomst om op de meest efficiënte manier in Kabbalah en in het leven voorwaarts te gaan?

Antwoord: Enerzijds is dit heel eenvoudig, anderzijds is het echter moeilijk. Ik moet mij daarvoor namelijk de hele mensheid, de hele wereld, voorstellen als één enkele entiteit, één enkele constructie die onder het bestuur staat van een goede Hoge Kracht. Ik wil mijn eigen relatie met deze Kracht hebben, mij ermee identificeren, ertoe behoren en erin binnen treden. Zodra ik probeer om mij af te stemmen op die Hoge Kracht, dat betekent: mijzelf in een staat breng waarin ik samensmelt met de Schepper, ga ik onmiddellijk de hele mensheid als één enkel mechanisme voelen.

In het algemeen gesproken is iedereen het ermee eens dat dit waarschijnlijk waar is, anderen praten er alleen maar over. Wat kunnen ze anders? Maar ik ga dit weten, zien, voelen, begrijpen, inzien en ook realiseren door mijn handelingen.

De Wijsheid van Kabbalah geeft ons de mogelijkheden om, door wat wij doen, op de juiste manier met de natuur om te gaan. In de mate waarin ik correct met de hoge, eeuwige, volmaakte en goede natuur kan samenwerken, in een volledige communicatie met alle delen ervan, zal ik deze natuur onthullen, begrijpen, voelen, de intentie ervan zien, en het systeem en de formule die zij hanteert om mee te werken.

Vraag: Hoe kom ik dichterbij de toekomst waar u over spreekt?

Antwoord: Hiervoor heb je een groep. En als je die niet hebt, moet je een groep creëren waarin mensen graag een staat willen bereiken waarin zij zich één geheel voelen, en dat realiseren.

Dit betekent niet dat je fysiek met elkaar verbonden moet zijn. Je moet elkaar eenvoudigweg steunen in de beweging naar een gemeenschappelijk doel en zorg dragen voor elkaars spirituele leven, want in een dergelijke groep is het spirituele leven van eenieder afhankelijk van de anderen.

Daarom zullen wij een manifestatie van de positieve Kracht, de Schepper, in ons gaan voelen als wij met een volledige betrokkenheid met elkaar omgaan, als iedereen bereid is om er voor de ander te zijn. Ik wens je dat je dat gaat voelen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/28/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/09/efficiently-move-forward/

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed