Een uitnodiging voor spirituele geboorte

Wanneer iemand met gesloten ogen tot het einde door kan gaan, wordt hij een spiritueel embryo genoemd.

Een embryo is per definitie het laagste niveau van Malchut, het is beperkt in zijn mogelijkheden en dit betekent boosheid en oordeel, omdat een mens, ondanks zijn kennis en gevoelens, met gesloten ogen boven de rede moet gaan en zo zijn boosheid, verbolgenheid en problemen moet overwinnen. Het is moeilijk om zich op een zodanige wijze voor de Hoogste te annuleren dat de Hoogste alles met je kan doen wat Hij wil. Dit wordt conceptie (Ibur) genoemd, de laagste en meest beperkte staat.

Dit betekent dat alles vanaf nul begint, met een volledige annulering van de verlangens en kwaliteiten waarin wij leven. Dan voegt de Schepper steeds meer egoïstische kwaliteiten toe, en wij annuleren ons met succes voor Zijn autoriteit, zodat Hij van ons kan maken wat Hij wil, en niet wat wij willen. Deze staten worden de geboorte van de ziel genoemd.

Ik annuleer mezelf ten opzichte van wat ik als egoïstisch beschouw in mij – mijn ‘ik’ en accepteer van de Schepper wat hij op een altruïstische wijze in mij doet – Zijn ‘ik’. Er vindt hier een dubbele breuk plaats: de eerste wanneer ik mij volledig annuleer en de tweede als ik in plaats van mijn eigen kwaliteiten de eigenschappen van de Schepper accepteer. Hoe kunnen wij ons dit in de groep voorstellen? Ik nodig jullie uit voor de geestelijke conceptie!1

From the Convention In Moldova “Day One” 9/6/19, “To Become Ready to Be Influenced by the Society,” Lesson 2

1 Minute 1:23:33

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/09/invitation-to-spiritual-birth/

Related Material:

How The Spiritual Embryo Grows

The Development Of A Spiritual Embryo

How To Become A Spiritual Embryo

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed