De uniciteit van de Schepper – Deel 9

Wat is de invloed van het Hoge Licht?

Vraag: In het artikel “Introduction to The Study of the Ten Sefirot,” item 155, beschrijft Baal HaSulam hoe het Hoge Licht werkt. Hij zegt dat Kabbalisten ieder mens ertoe verplichtten om de Wijsheid van Kabbalah te bestuderen, met als enige doel om dit Hoge Licht aan te trekken dat ons verandert.

Wat is de invloed van het Licht? Hoe kan ik in mijzelf deze transformatie voelen en wat kan er in mij veranderen?

Antwoord: Je kunt de invloed van het Licht in jezelf voelen, in je persoonlijke veranderingen en je persoonlijke eigenschappen, zoals verlangens, intenties, eigenschappen, in een duidelijker beeld van het doel van ontwikkeling.

Vraag: Gaat de moraal een grotere rol in mij spelen?

Antwoord: Waarschijnlijk niet. Hoewel je steeds beter begrijpt wat er gaande is. Misschien verander je nog niet, maar als je de Wijsheid van Kabbalah bestudeert, beïnvloedt het Hoge Licht je al en bereidt het je wil om te veranderen voor.

Vraag: Betekent dit dat het Hoge Licht nog niet de Schepper is? We hebben toch zowel met de Schepper als met het Hoge Licht te maken?

Antwoord: Nee, er is slechts één Kracht, maar wij geven er verschillende namen aan, afhankelijk van de wijze waarop die Kracht zich manifesteert. Wij noemen de hoge intentie “de Schepper”, en wij noemen Zijn invloed op ons “het Licht”.

From KabTV’s “Basics of Kabbalah,” 12/10/18

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/09/uniqueness-of-the-creator-part-9/

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed