De laag waarin wij de Schepper ontdekken

Vraag: Als een mens uit de neiging tot het kwaad bestaat en het hele concept van goed gebaseerd is op de morele, egoïstische definities van onze wereld, hoe kan een mens dan zijn eigen kwaad vaststellen of dat van een ander?

Antwoord: Alleen door de onderlinge relaties. Je kunt allerlei karaktereigenschappen hebben: ongeduldig zijn, onverdraaglijk, noem het maar op. Maar het gaat erover hoe je met anderen omgaat, of je je met hen wilt verbinden, of hen in ieder geval iets naderbij wilt komen, enige toenadering wilt maken in hun richting.

Dat is niet afhankelijk van de eigenschappen die je bij je geboorte hebt gekregen. Er zijn mensen die elkaar graag huggen, houden van lachen, dansen en plezier maken. Er zijn ook mensen die in een hoekje gaan zitten en met niemand contact willen maken. Dit heeft niets te maken met de aardse eigenschappen die we bij onze geboorte hebben gekregen.

Het gaat over iets heel anders als ik mij ga verbinden met vreemden, ongeacht wie ik ben en wie zij zijn. Als ik mij met hen verbind, creëer ik de voorwaarden tussen ons voor de onthulling van de Schepper.

Vraag: Kunnen we dan zeggen dat dit een goede daad is?

Antwoord: Het is een daad van hardnekkig volhouden om eenwording te bereiken, als we boven ons egoïsme uitstijgen. Natuurlijk moeten wij ons egoïsme beteugelen, het niet vernietigen, maar er eenvoudigweg bovenuit stijgen, totdat wij ons in twee staten bevinden: in de laagste staat, dat is een egoïstische houding naar elkaar, en de hoogste staat is een verhouding van liefde, wederkerigheid en vereniging.

Tussen deze twee tegengestelde staten, zoals bij een sandwich, wordt er een laag gevormd waarin wij de Schepper, onszelf en de Hoge Wereld zullen ontdekken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/7/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/09/the-layer-in-which-we-discover-the-creator/

 Related Material:

Connection That Destroys Evil

We Need Corrected People Instead Of Angels

Turning Good To Evil

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: