Waardoor wordt de toekomst van een mens bepaald?

Vraag: Waardoor wordt de toekomst van een mens bepaald?

Antwoord: Iedereen is zonder enige twijfel geïnteresseerd in de toekomst. Ieder moment van de tijd breekt de toekomst het heden open en wordt zij het heden.

Daarom is de toekomst constant met ons verbonden en wordt ons heden erdoor bepaald. Als wij weten dat iets op het punt staat te gebeuren – en ook als het nog niet zo dichtbij is – verwachten wij het en is onze staat in het heden ervan afhankelijk, met name onze stemming, onze houding naar de wereld en het leven. Daarom is de toekomst een factor die ons leven aanzienlijk beïnvloedt.

Vraag: Onderscheidt een mens zich hierdoor van een dier?

Antwoord: Dieren voelen de toekomst wel aan, maar niet in dezelfde mate als de mens, zij zijn er niet zo gevoelig voor.

De toekomst van een mens hangt af van de wijze waarop hij zich afstemt op het heden. Uiteindelijk bestaat er namelijk geen toekomst. Als wij passief leven, bepalen wij de toekomst ook, hoe deze zal zijn, namelijk afhankelijk van andere mensen, van omstandigheden en wat er meer zij.

Als wij op een spirituele manier leven, bestaat er geen toekomst en geen heden. Wij kunnen wel praten over het verleden, omdat wij toen in een staat waren waarin de tijd stroomde en er bepaalde veranderingen in ons plaatsvonden  Maar nu ik me in het heden bevind, kan ik van mijzelf heel goed een schepsel maken dat geen toekomst heeft.

In onze wereld klinkt “Je hebt geen toekomst” heel onaangenaam, als je dat tegen iemand zegt, staat dat gelijk aan hem doden. In de Wijsheid van Kabbalah is dat echter niet zo. Je hebt geen toekomst, omdat je de toekomst nu zelf creëert.

Ga dat doen, beeldhouw je toekomst, maak er een tekening van en zo zal het worden. En wanneer zal het zo zijn? Wanneer je maar wilt.

Als er echter geen verleden, geen heden en geen toekomst is, helemaal geen wereld en het allemaal voor ons wordt afgebeeld op de witte achtergrond van het Hoge Licht, wat betekent dan de vraag: “Waardoor wordt de toekomst van een mens bepaald?” Dat hangt van de mens af!

En niet op de manier waarop we pathetisch zeggen: “Een mens maakt zijn eigen toekomst!” Nee. Het is een feit dat ieder mens die het algoritme kent van de beïnvloeding van zichzelf, zichzelf en de toekomst vormt, want zijn innerlijke verlangens creëren hem én de verlangens buiten hem: de wereld om hem heen. Daarom is de toekomst, met al haar elementen en details, alleen van hem afhankelijk

Het is niet gemakkelijk om zo ver te komen. Wij zijn er echter toe in staat en er komt een dag waarop wij dit waar kunnen maken. In de tussentijd denken wij dat dit een fantasie is.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/28/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/08/what-determines-the-future-of-a-person/

Filed under: Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed