Twee krachten die van de Schepper komen

Vraag: Er zijn twee krachten: de kracht van geven en de kracht van ontvangen, goed en kwaad. Als alles de Schepper is, wie is dan degene die deze twee krachten waarneemt?  

Antwoord: De mens ontwikkelt zich vanuit zijn natuurlijke eigenschap, die wij egoïsme noemen. De Schepper geeft dit aan ons. Hij heeft ons met deze eigenschap geschapen. Daarom staat er geschreven: “Ik heb het egoïsme geschapen.”

Nu moeten wij deze eigenschap transformeren in het tegendeel daarvan, in geven en liefde. Waar komt de eigenschap van altruïsme vandaan? Deze komt ook van de Schepper. Het egoïsme ontwikkelt zich in ons, ook als wij de Schepper daar niet om vragen, maar het altruïsme ontwikkelt zich in ons alleen als wij erop aandringen.

Het is ons werk om via de groep, naast het egoïsme dat de Schepper continu in ons ontwikkelt, aan Hem constant te vragen om evenwicht te brengen tussen het egoïsme en het altruïsme. Dan kunnen wij zeggen dat wij op twee benen lopen, we begrijpen en voelen het hele universum. Alle werelden voorbij tijd, ruimte en beweging.

Beide krachten komen dus van de Schepper. Eén ervan is de kracht van de Schepper, de kracht van geven en liefde. En de tweede, die door Hem uit het niets is voortgebracht, is de egoïstische kracht

From the Kabbalah Lesson in Russian, 4/7/19

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: