Voorbij tijd, ruimte en beweging

Vraag: In de oorspronkelijke bronnen staat geschreven dat de werkelijkheid die door Kabbalisten beschreven wordt, zich boven tijd, ruimte en beweging bevindt. Wat is deze werkelijkheid en waar bevindt zij zich?

Antwoord: Tijd, ruimte en beweging zijn de parameters van onze wereld die de denkbeeldige wereld genoemd wordt. Zij verschijnen in ons vanwege onze ongecorrigeerde, egoïstische verlangens.

Als wij onze verlangens corrigeren, ze verheffen naar het niveau van geven, naar altruïstische handelingen, verliezen deze verlangens de eigenschappen waardoor de tijd vertraagt naar het niveau van onze wereld, de fysieke ruimte plotseling verschijnt, etc.

Daarom zijn begrippen als tijd, ruimte en beweging uitsluitend afhankelijk van onze egoïstische verlangens. Zodra wij boven ons egoïsme uitstijgen naar de spirituele wereld, zullen deze parameters verdwijnen, ze bestaan daar niet.

In de spirituele wereld betekent tijd een verandering in onze verlangens, van minder altruïsme naar meer altruïsme. Ruimte en beweging zijn de bewegingen van lagere, zwakkere eigenschappen van geven naar sterkere eigenschappen.

From Kab TV’s “Basics of Kabbalah,” 11/26/18

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/07/beyond-time-space-and-motion/

Related Material:

Time And Space According To The Wisdom Of Kabbalah

Going Beyond The Limits Of Time

Time: A Loose Concept

Filed under: Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed