New Life #1127 – De gedachte creëert de werkelijkheid

New Life #1127 – De gedachte creëert de werkelijkheid

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Tal Mandelbaum ben Moshe

Uitgebreide samenvatting 

Kabbalah zegt dat wij alles via onze gedachten onderzoeken. Een mens kan zichzelf en de realiteit veranderen door de kracht van het denken. Het is de belangrijkste en hoogste kracht in een mens. De werkelijkheid die wij voelen, hangt van onze gedachten af. Wij geven de werkelijkheid vorm door onze gedachten. 

Ik ervaar de werkelijkheid door mijn vijf zintuigen. Ik kan mijn zintuigen veranderen. Dat is niet eenvoudig. Door mijn gedachte vorm ik de werkelijkheid en kan ik haar ook veranderen. Hoe kunnen wij de kracht van onze gedachte beheersen en veranderen, samen met de kracht van het verlangen?

De makkelijkste manier is: door de omgeving. De omgeving verandert de realiteit. De Wijsheid van Kabbalah legt uit dat ik, wat ik door middel van mijn zintuigen ervaar, kan veranderen. Ik kan mijn zintuigen veranderen en mijzelf boven mijn verlangens verheffen. 

Als ik wil geven, breng ik alles van binnen naar buiten, dat is anders dan alles in mij opnemen wat van buiten bij mij naar binnen komt. De wereld blijft zoals zij is, maar ik zie de wereld anders door de kracht van deze gedachte.

Enerzijds is de wereld zoals zij is, anderzijds begin ik te voelen dat de wereld volgens een totaal ander programma werkt dan ik dacht, door de kracht van liefde, geven en verbinding. Mijn eigen verlangens zijn niet meer het belangrijkste. Ik absorbeer niet meer, ik geef.

Vragen: Als iemand ziek is, kan hij dan genezen door de kracht van de gedachte? Iemand wil een bepaalde baan hebben, kan hij die baan krijgen door de kracht van zijn gedachten? 

Antwoord: De kracht van het denken is de kracht van het goede, het ware goede, de mensheid naar het goede willen leiden. Daarvoor zijn gedachten bedoeld: “Heb je naaste lief als jezelf.” De kracht van mijn gedachten gaat over deze spirituele kracht, over het welzijn van de wereld. Liefde voor anderen is een actieve kracht. 

De grenzen van het denken van een mens worden bepaald door de mate waarin de gedachte goed is. Goed voor de gehele, oneindige werkelijkheid, in overeenstemming met de staat die aan hem onthuld wordt. Ik moet in ogenschouw nemen dat ik de werkelijkheid niet lukraak met mijn gedachten kan veranderen. Wij leven op een beperkte wijze in deze wereld. Wij kunnen niet alle problemen oplossen. Dit heeft te maken met de staat van deze wereld.

Er is een algemene en een persoonlijke correctie. Persoonlijk kan je veel corrigeren, ten aanzien van de algemene correctie kan een mens een beetje corrigeren, afhankelijk van zijn ziel. 

Het gehele universum is een gedachte, zo wordt het door wetenschappers ervaren. Een mens van wie liefde uitgaat, ervaart de kracht van het goede van het universum. Als jouw gedachte daarmee overeenstemt, verander je je realiteit. Het is de gedachte van de Schepper, de Natuur. Het is de grote kracht van de schepping. Het hangt niet af van wat je wilt, maar hoe. Het gaat over de kracht van de Liefde. Iedereen kan dit bereiken, ik ga uitwaarts, uit mijzelf, dan voel ik deze gedachte die buiten ons is, boven ons is, niet in onze hersenen. De hersenen nemen de gedachten alleen maar waar. 

Tenslotte: Denk over een goede omgeving die je naar de correcte gedachten kan leiden, gedachten die de gehele werkelijkheid kunnen veranderen.

From KabTV’s “New Life #1127 – Thought Creates Reality,” 6/20/19

icon for podpress VideoPlay Now | Download

AudioPlay Now | Download

Filed under: New LifePerception | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed