New Life 1114 – De kunst van verbinding in de natuur

New Life 1114 – De kunst van verbinding in de natuur
Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi  en Yael Leshed-Harel

Overal in de natuur treffen wij verbinding aan. Het geeft een gevoel van harmonie. 

Wat is het fundament van verbinding? Wat verbindt alle delen van de natuur? Het is de verbinding tussen de Schepper en het schepsel.

Het doel voor de mens is: verbinding bereiken boven alle verschillen uit. Wij zijn, als ontvangers, volledig tegengesteld aan de Schepper. Maar de Schepper heeft iets van Zijn Natuur aan de mens gegeven, de spirituele vonk genaamd, dit is iets van de aard van geven en verbinding. Dit drijft ons naar verbinding. Het is het Goddelijke deel van Boven. 

Wat verschillend is, heeft toch de mogelijkheid om te verbinden, dit komt van de Hoge Kracht. Daardoor kunnen mensen die verschillen van elkaar zich met elkaar verbinden en dit verlangen ontwikkelen. De Schepper beïnvloedt de vonk in ieder schepsel. Dit vinden wij in de gehele natuur terug, op elk niveau. 

Daaruit komt de ontwikkeling na de big bang voort. Alle elementen in de natuur hebben zich met elkaar verbonden, het is oneindig in complexiteit. De natuur dwingt tot verbinding. Zo zijn er verschillende elementen en stoffen gecreëerd. Dit vinden we ook terug in de systemen in ons lichaam. 

De natuur werkt op ons innerlijke deel, het menselijke deel, op onze verlangens en gedachten. Zo worden we gedwongen om iets boven ons instinct uit te doen. Wij weten nu dat alle planten onder de oppervlakte van de aarde met elkaar verbonden zijn. Het minerale, vegetatieve en animale leven is met elkaar verbonden. Wij zijn daar ook deel van, ondanks ons ego. Het ego is tegen verbinding. Het wil alles onder controle hebben. 

De Wijsheid van Kabbalah zegt, dat wij de kunst van verbinding moeten verkrijgen. Dan zullen wij de integrale wet van de natuur, van verbinding, leren kennen. Wij moeten dit bereiken, er is al verbinding tussen alle lagere niveaus van de natuur.

De kracht van de Schepper, de alomvattende kracht van de natuur, verbindt alles. Achter alles is een diepe Gedachte verborgen Door de verbinding tussen de tegengestelde delen, bereiken we hogere niveaus en tenslotte bereiken wij de Krachten die ons besturen. 

De fysieke natuur op aarde leert ons hoe wij op allerlei niveaus op aarde zijn verbonden.  De Hoge Kracht bestuurt alles, die Kracht bepaalt dat alles verbonden moet zijn. 

Het gezin is een natuurlijke verbinding. In de geschiedenis van de mensheid kennen we allerlei vormen van verbinding: het gezin, slavernij, het feodale stelsel. Het verlangen brengt al deze veranderingen teweeg. De slaaf werkt voor zijn meester. Het is een egoïstische manier van leven. In het kapitalisme speelt egoïsme een nog grotere rol. 

Niets in de natuur wil zich verbinden, maar de Kracht van de Schepper maakt de verbinding! Het is Zijn doel om alles in de natuur tot een volledige verbinding te brengen. Daarom moeten wij ons wel verbinden met elkaar, anders overleven wij niet. Ons ego is het verlangen om elkaar alleen maar te gebruiken. 

Wij hebben geen keuze, wij zullen ons gaan verbinden met de Hoge Kracht, dan komt er vrede tussen ons. Door Hem komt er verbinding. Dan bereiken wij een staat waarin “De wolf met het lam zal verkeren.” (Jesaja 11:6) 

Kabbalisten hebben de mogelijkheid en de kracht om dit waar te maken.

From KabTV’s “New Life #1114 – The Art of Connection in Nature”

icon for podpress VideoPlay Now | Download

icon for podpress AudioPlay Now | Download

Filed under: New Life

Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed