Manuscripten verbranden niet

Vraag: Waarom heeft Baal HaSulam ongeveer 50 van zijn artikelen verbrand, zoals “The Last Generation”, en “Peace in the World”? Wat hebben wij daardoor verloren?

Antwoord: Ik kan niet zeggen wat wij hebben verloren. Hij heeft eenvoudigweg de meeste van deze artikelen niet afgemaakt omdat hem een publicatieverbod was opgelegd.

Kabbalah kent veel tegenstanders. Wij zien nu ook op internet hoeveel tegenstanders wij hebben. Dit weerhoudt ons echter niet van disseminatie.

Toentertijd was disseminatie niet mogelijk. Er was een aanvraag ingediend bij het Britse mandaat, dat in die tijd de macht over het land had, en het werd Baal HaSulam verboden om zijn artikelen te publiceren. Daarom zei hij: “Dit is een duidelijk teken dat ik niet moet schrijven.”

Het is natuurlijk spijtig, want wij hebben een grote hoeveelheid uniek materiaal verloren. Maar vermoedelijk was dat de bedoeling. Er zou anders teveel materiaal voor ons geweest zijn en wij zouden niet geweten hebben wat wij ermee moesten doen.

Vraag: Waarom zegt u vaak dat de verbranding van manuscripten ook een onthulling is?

Antwoord: Het is een feit dat wanneer een Kabbalist schrijft en dan zijn geschriften verbrandt, dit betekent dat dit al geschreven is in onze wereld, het heeft al geklonken, is al gelezen en is al door de waarneming van de mens heengegaan. Dit betekent dat de Hoge Kracht zich al in deze mens heeft gerealiseerd. Als dit alles al in iemand is gerealiseerd, al door hem gevoeld is, zal het door anderen bereikt kunnen worden. Daarna kan hij alles verbranden, het is niet belangrijk meer.

From the Daily Kabbalah Lesson in Russian, 3/10/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/07/manuscripts-do-not-burn/

Related Material:

In Order For The Higher Energy To Penetrate The World

Who Are The Articles By Baal HaSulam For?

The Secret Of The Missing Volumes Of The Book of Zohar

Filed under: Baal HaSulam, Kabbalah Study | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed