Licht vanuit de toekomst

Vraag: Hoe moet onze houding ten opzichte van negatieve manifestaties van de Schepper zijn als het ons onwaarschijnlijk lijkt dat er daarna nog iets positiefs zal komen? Of vice versa?

Antwoord: Als ik nu hard werk en nog twee uur te gaan heb tot de werkdag eindigt, maar ik weet dat er een prachtige avond op me wacht – ik ga straks naar huis, ik ga me douchen, mij mooi aankleden en dan ga ik met een mooi meisje uit – is dan de tijd die ik moeilijk vind omdat ik nog hard moet werken echt zo moeilijk voor mij? Nee. Die tijd wordt al gekleurd door het licht, door het plezier, dat ik ’s avonds zal hebben.

Dit wordt Ohr Makif (Omringend Licht)) genoemd, vanuit de toekomst schijnt dit Licht nu op mij. Daarom kan ik vandaag het lijden niet voelen. Lijden wordt gevoeld – niet als ik het heden niet ervaar – maar als ik geen toekomst heb.

Vraag: Als ik de toekomst niet zie, kan ik dan de volgende fase niet zien waarin er een positief gelaat zal worden onthuld?

Antwoord: Dit is een andere kwestie. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik, hoewel ik de volgende fase niet zie, er zeker van ben dat deze bestaat en dat deze vriendelijk en goed voor me zal zijn? In dit geval moet je een groep creëren die je hierbij ondersteunt. Omarm de vrienden en ga voorwaarts.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/24/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/07/light-from-the-future/

Related Material:
The Beckoning Light Of The Future
Sweet Suffering Of Love
Life Will Seem Wonderful…

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: