Ik wil goed doen aan anderen

Vraag: De maatschappij is ons gegeven om aan de Schepper gelijkvormig te worden. Ik word door miljarden mensen omringd. Hoef ik mij alleen maar toe te leggen op altruïsme jegens hen? Zal ik dan gelijkvormig worden aan dit hogere wezen?

Antwoord: Er bestaat geen hoger wezen! Er bestaat alleen een hoge eigenschap van geven en liefde. Dit is de kracht van emanatie, ontwikkeling, geven en positieve invloed.

Vraag: Is het een kracht die vergelijkbaar is met de zwaartekracht waar iedereen door beïnvloed wordt, of we het nu willen of niet?

Antwoord: De kracht waar we over spreken bestaat in onze eigen natuur niet. De spirituele natuur is een verlangen om ten behoeve van de ander belangeloos iets te doen, om volledig goed te doen aan de ander, zonder enige verbinding met jezelf. Ik verricht een spirituele daad als ik mij los maak van mijzelf (deze staat wordt Tzimtzum genoemd: ik beperk het verlangen voor mezelf), ik wil alles geven ten behoeve van anderen, zonder enige verbinding met mijzelf.

Vraag: Dus ik moet iets aan de mensen om mij heen geven? Waarom? Ik heb niets te geven.

Antwoord: Je hebt niets om te geven en zij hebben niets nodig om te ontvangen. Wij moeten echter de juiste richting geven aan onze verlangens. Als ik al mijn verlangens op anderen richt, verander ik in een zender, in een kanaal waardoor de hoogste overvloed, het Licht, zal stromen. Maar mijn verlangen in de richting van anderen moet absoluut onbaatzuchtig zijn.

Vraag: Dus dan gaat het over de intentie, niet over de handeling?

Antwoord: Natuurlijk.

Vraag: Nu zit ik in mezelf gevangen, automatisch denk ik erover na hoe ik mijn situatie elke seconde en op elk niveau kan verbeteren. Gaat een mens dan op dezelfde manier voor anderen zorgen?

Antwoord: Ja. Dan kunnen we zeggen dat een mens “in de spirituele wereld” is en spirituele daden verricht, dan zal een mens de hele wereld op een totaal andere manier zien.

From KabTV’s “Basics of Kabbalah,” 11/26/18

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/i-want-for-their-good/

Related Material:

Combine The Double Image of the World

How To Imagine A Spiritual Life?

Is It Possible To Make Everyone Happy?

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: