De ​​structuur van de ziel bouwen

Opmerking: Toen Baal HaSulam het boek The Tree of Life van de Ari vond, was hij daar heel gelukkig mee en vol hoop: “Eindelijk heb ik het gevonden!” Hij wist echter niet, zoals uw leraar Rabash vertelde, dat hij pas na 20 jaar in staat zou zijn om te begrijpen wat hij had gevonden en het begon te beseffen.

Het is niet gemakkelijk voor een mens om te horen dat dit alles pas na 15 à 20 jaar begint door te dringen.

Mijn Commentaar: Dat is werkelijk geen probleem. Het is een natuurlijke en noodzakelijke voorwaarde om de Hoge Wereld te kunnen bereiken, want je moet de elementen bouwen om het in jezelf te gaan voelen, om het je bewust te worden en het te kunnen bereiken.

Het is niet gemakkelijk, want het wordt in ons geboren en het bouwt zich in kleine deeltjes op. Op die manier werkt ons gevoel en ons intellectuele systeem, dat wil zeggen: het hart dat voelt en het denken, daardoor ontstaan er definities en concepten. Daarom kunnen wij de combinatie van deze twee systemen, voelen en denken, niet bevatten. Onze wereld kent dit niet.

In de muziek, in de kunst, bij alles in onze wereld, is er geen duidelijk verband tussen een gevoel van begrijpen en gevoelens, hoe het een van het ander afhankelijk is.

De verbinding ertussen vindt heel nauwkeurig in Kabbalah plaats.  Daarom kost het zoveel tijd.

Maar dat doet er niet toe. Het is belangrijk dat je de correcte samenvoeging van voelen en begrijpen in jezelf bouwt, om vanuit het gevoel het begrip te beïnvloeden en vanuit het begrip het gevoel te beïnvloeden. Dit is de structuur van de ziel en je moet het in jezelf bouwen.

Het wordt geleidelijk in je gecreëerd, het neemt echter enige tijd in beslag. En wat dan nog? De meesten van jullie zijn nog jong. Zelfs als er ouderen onder ons zijn, verzeker ik jullie dat zij tijd zullen hebben om het niveau van de Hoge Wereld te bereiken, eeuwigheid en perfectie in dit leven.

Kabbalah wordt aan niemand gegeven om het alleen maar aan te raken en vanaf dat punt te stoppen. Als iemand naar Kabbalah is gekomen, als hij erover gehoord heeft, betekent dit dat hij deze kans in dit leven kan realiseren. Alles hangt van zijn inspanningen af.

From the Lesson in the Russian Language, 3/10/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/07/to-build-a-structure-of-the-soul/

Related Material:

How Many Years Does It Take To Become A Kabbalist?

Can Anyone Study Kabbalah?

Come And Learn!

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed