Combineer het dubbele beeld van de wereld

Vraag: Om de staat van ware liefde te bereiken, moeten wij de enige wet van het universum, de gelijkvormigheid van eigenschappen, in acht nemen. Betekent dit dat ik gelijkvormig moet worden aan de eigenschappen van de Natuur, aan de Bron die mij heeft geschapen?

Antwoord: Ja, we moeten gelijkvormig worden aan de Natuur waarin wij in werkelijkheid leven. Maar hoe weet je wat deze Natuur eigenlijk is? Daarvoor hebben wij een groep gekregen, zogenaamd bestaande mensen met wie ik moet samenwerken en daarbij moet ik mezelf en hen als één gemeenschappelijk geheel beschouwen. Zo kom ik tot de juiste focus, zoals ik bijvoorbeeld uit twee figuren of twee lijnen één geheel maak door op de juiste manier te focussen.

Vraag: Kabbalah stelt dat de Natuur altruïstisch is en dat wij mensen, de schepping, egoïstisch zijn, dat betekent dat wij een egocentrische manier van denken hebben en dat wij onszelf op dezelfde lijn moeten brengen als de Natuur.

Hoewel we in het algemeen begrijpen wat altruïsme is, zien we het niet duidelijk in de Natuur. Gaat het over dezelfde materie? Is die materie ook egoïstisch?

Antwoord: Als Kabbalah de methode van de correctie van de mens aan iemand onthult, wordt het een methode voor iemands educatie. Kabbalah legt je uit hoe je moet veranderen en dan zal je, in overeenstemming met de veranderingen in jezelf, de wereld als gecorrigeerd zien. Zo werkt het.

De aard van de Schepper die ons heeft geschapen is altruïstisch en wij moeten aan Hem gelijkvormig worden, namelijk gelijkvormig aan de eigenschap van absoluut geven. De Schepper heeft ons opzettelijk tegengesteld aan Hem geschapen, zodat wij Hem kunnen bereiken vanuit de tegengestelde staat.

Door absoluut negatieve en absoluut positieve eigenschappen innerlijk te combineren, zal een mens in staat zijn om naar het volgende niveau van het voelen van de wereld op te stijgen.

From KabTV’s “Basics of Kabbalah” 11/26/18

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: