Wat is krachtiger: tijd of geduld?

Vraag: Op Instagram schreef u: “Als je jezelf verandert, zal de wereld veranderen. Eis geen veranderingen van de wereld als je jezelf niet verandert. Verbeter jezelf en alles zal veranderen.”

“De wereld is uitsluitend afhankelijk van de verandering van de mens zelf, niet van de verandering van anderen. Je zult ontdekken dat zij niet hoeven te veranderen. De hele wereld is volkomen gecorrigeerd.”

Als deze processen plaatsvinden, wat is er dan krachtiger: tijd of geduld?

Antwoord: Tijd lijkt niet van ons af te hangen. Geduld is iets wat wel van ons afhangt. Met behulp van ons geduld kunnen wij echter de tijd veranderen, de tijd versnellen of vertragen. Daarom denk ik dat onze houding naar de wereld het allerbelangrijkste is en dat wij zo snel mogelijk moeten veranderen, dan zullen wij zien dat de wereld snel in de goede richting verandert.

Vraag: Blijkt dan tenslotte dat de tijd van ons afhankelijk is?

Antwoord: De tijd zal van ons afhankelijk zijn en de veranderingen in de wereld zullen van ons afhankelijk zijn, afhankelijk van onze eigen veranderingen.

Vraag: Wat heeft dit met geduld te maken?

Antwoord: Geduld betekent dat wij nergens onder hoeven te lijden, wij hoeven op geen enkele verandering te wachten. Wij moeten onszelf veranderen.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/3/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/what-is-stronger-time-or-patience/

Filed under: News, Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed