Waar hangt het verlangen om Kabbalah te studeren vanaf?

Vraag: Waar hangt het verlangen om de Wijsheid van Kabbalah te studeren vanaf?

Antwoord: Het verlangen naar de Schepper is afhankelijk van de Reshimo (een informatief spiritueel bestand) die in een mens onthuld wordt. Dit zijn niet alleen vragen over de zin van het leven en de zinloosheid, want de antwoorden daarop kunnen zuiver materieel zijn.

Er komt een dringende vraag in een mens naar boven over de essentie van het bestaan, die vraag reikt verder dan alleen maar zelfvervulling. Het is voor mij onbelangrijk hoe ik leef, hoe ik vervulling vind, wat ik bezit en wanneer mijn leven eindigt. Het is voor mij belangrijk om de innerlijke betekenis van het leven te leren begrijpen! Waar komt het leven vandaan en waarom is het aan mij gegeven? Wat voor verschijnsel is het leven eigenlijk? Waar gaat het over?

Als deze vragen in een mens opkomen, is hij er werkelijk aan toe om het doel van de schepping te ontdekken. Wie de Schepper is, is onduidelijk. Maar als het plan, de gedachte waarmee alles is geschapen: “Met welk doel? Waarom? Waarvoor? Hoe? Door Wie?” een mens bezighoudt, komt hij tot de studie van Kabbalah en blijft hij ook. 

Als hij zich echter terloops tot Kabbalah aangetrokken voelt, door andere vragen die minder gefocust zijn op de innerlijke betekenis van het leven, gaat hij weer weg. Daarom staat er geschreven dat duizend mensen een duistere ruimte binnentreden en er slechts één overblijft die naar buiten gaat, het Licht tegemoet.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/4/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/what-does-the-desire-to-study-kabbalah-depend-on/

Related Material:

Who Is Predisposed To The Wisdom Of Kabbalah?

How To Attain A Soul?

Decide For Yourself

Filed under: Kabbalah Study, Meaning Of Life, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: