Verbinding met de Schepper is de basis van de oude talen

Vraag: Is de Hebreeuwse taal een soort middellijn tussen letters en hiërogliefen?

Antwoord: Ik heb de spirituele oorsprong van de hiërogliefen niet bestudeerd. Ik kan slechts één ding zeggen: de basis van alle oude talen is de verbinding tussen de mens en de Schepper. Hoewel het Hebreeuws de meest complete verbinding weergeeft, en daarom de Torah en alle andere spirituele bronnen erdoor worden weergegeven, kunnen we niet zeggen dat er via de Chinese, Indiase, Ethiopische, Egyptische karakters, enz. geen verbinding tussen de mens en de Schepper zou zijn.

In elk geval is er een verbinding, want voordat de mens begon te voelen hoe hij zijn meningen en zijn gevoel kon uiten, ontving hij deze kennis van de Schepper. Dit is niet zomaar uit het niets ontstaan.

In die zin hebben alle talen spirituele wortels, alleen zijn ze allemaal vervormd of verdwenen. Hebreeuws is de enige taal die onveranderd is gebleven, daarom zijn de Torah en alle andere boeken in het Hebreeuws geschreven, en op basis daarvan heeft de hele mensheid geleidelijk haar spirituele bronnen gerealiseerd.

Wij kennen eenvoudigweg de wortels niet; wij kennen de juiste connectie met de Schepper van geen enkele oude taal, maar deze verbinding bestaat ongetwijfeld, anders zou er niets hebben kunnen gebeuren.

Bovendien zijn er wetenschappers die op basis van hun conclusies, proefschriften enz. tussenbeide gekomen zijn, zij begonnen deze talen in overeenstemming met hun begrip te ‘ontleden’. Daardoor blijft er natuurlijk niets meer over van de oorspronkelijke bronnen van alle bestaande talen.

Uit de Webinar in het Engels: https://kabbalahmedia.info/lessons/cu/9kewgFZw?language=en

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/connection-with-the-creator-is-the-basis-of-ancient-languages/

Related Material:

Hebrew—The Language For Perceiving The Creator

The Secret Of The Hebrew Alphabet Revealed

Know The Essence Of Things Through Letters

Filed under: Language of Branches | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: