Korte Kabbalah Tips

Vraag: Moeten wij het systeem in balans brengen of moeten wij zelf veranderen in onze relatie tot een systeem dat volkomen onveranderbaar en evenwichtig is?

Antwoord: Wij moeten veranderen, alleen wij. Op deze manier veranderen wij de wereld die in ons weerspiegeld wordt.

Vraag: Wat komt er eerst, de gedachte of het verlangen?

Antwoord: Verlangen. Het verlangen is ons fundament. Dan komen de gedachten. Zij gaan de verlangens groeperen, nemen ze tot zich en gaan ermee aan het werk.

Vraag: Wat verschijnt er het eerst: afstand, tijd of beweging?

Antwoord: Dit alles is het resultaat van onze egoïstische ontwikkeling. Voordat de spirituele essentie de val maakte naar het egoïstische niveau, bestond er geen tijd, beweging of afstand.

Vraag: Is spiritueel geluk altijd het resultaat van de strijd tussen twee tegengestelde krachten?

Antwoord: Het is niet alleen de strijd, maar ook de juiste combinatie tussen twee tegengestelde krachten.

Vraag: De Wijsheid van Kabbalah is een methode om mensen met elkaar te verbinden. Hoe kan je je familie helpen zodat men zich met elkaar gaat verbinden om op die manier te kunnen overleven? Hoe kunnen we Kabbalistische principes toevoegen aan de familie? 

Antwoord: Je moet proberen om dit geleidelijk te doen en nooit druk uitoefenen. Maak het ze niet lastig, maak mensen niet aan het schrikken. Je moet ze laten zien dat je gelukkig bent omdat je Kabbalah studeert. Dit is de beste manier om Kabbalah populair te maken bij je familie.

Vraag: Hoe onderscheidt een Kabbalist goed en kwaad?

Antwoord: Alles wat ons dichter bij elkaar en dichter bij de Schepper brengt, is goed. Al het overige, zelfs dat wat neutraal is, is kwaad.

Vraag: Waarom proberen mensen hun leven op aarde te rekken? Uiteindelijk worden we daarvoor niet geboren, maar alleen om de ziel te ontwikkelen.

Antwoord: Ik denk niet dat het nodig is om het leven kunstmatig te verlengen. Er bestaat niets ergers dan deze wereld. Maar we hebben niet het recht om het leven vaarwel te zeggen, want we moeten onze rol vervullen.

Vraag: Als iemand een Kabbalist wordt, is hij dan in staat om zijn houding in het heden te corrigeren als hij iets onvermijdelijks tegenkomt?

Antwoord: Zeker. Als je je spirituele staat ziet, kan je zeker de daaropvolgende handeling corrigeren die op deze staat gebaseerd is.

Vraag: Wat zijn de niveaus van de controle op het hart en van de spirituele staat die een Kabbalist ervaart?

Antwoord: Tzimtzum (restrictie), dan de Masach (scherm), boven het ego uitstijgen en daarna Zivug de Haka’a  (spirituele koppeling door verwerping).

Vraag: Bestaat er hiërarchie in een spiritueel systeem?

Antwoord: Dat bestaat zeker. Er zijn 125 niveaus die in subniveaus zijn verdeeld. Kabbalisten voelen of iemand hoger of lager is volgens deze hiërarchie. Maar afgezien daarvan heeft eenieder zijn eigen opdracht.

Vraag: Hoe kunnen wij een maximale verandering teweegbrengen in de staten van kwaad naar goed en van goed naar de middellijn, en deze verandering versnellen?

Antwoord: Dit kan alleen door met vrienden in een groep te werken en dan is het afhankelijk van het niveau waarop zij elkaar ontmoeten.

Vraag: Hangt spiritueel bewustzijn af van het fysieke niveau van het menselijk bewustzijn?

Antwoord: Spiritueel bewustzijn is op geen enkele manier afhankelijk van fysiek bewustzijn. Een mens kan in onze wereld dom zijn of lui en in spiritualiteit volkomen andere eigenschappen ontdekken.

Vraag: Hoe en wat verandert er in een fysiek mens als hij de Machsom (barrière) passeert?

Antwoord: Hij is meer gericht op het Doel. Dat is alles.

Vraag: Waarvan is het afhankelijk of wij in deze wereld blijven of vertrekken?

Antwoord: Dat hangt van onze opdracht af.

Vraag: Hebben alle mensen een punt in het hart?

Antwoord: Alle mensen hebben een punt in het hart, het gaat erom of zij het leven willen inblazen.

Vraag: Kan een Kabbalist zijn spirituele oorsprong beïnvloeden en daarvoor, ten dienste van alle werelden, de stroom van gebeurtenissen in de laagste wereld bepalen?

Antwoord: Ja, dat kan hij zeker.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/20/19

Related Material:

Blitz Of Kabbalah Tips – 1/13/19

Blitz Of Kabbalah Tips – 1/6/19

Blitz Of Kabbalah Tips – 12/30/18

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed