Korte Kabbalah Tips – 23-12-2018

Vraag: Hoe verandert de eigenschap van geloof (Hassadim) in de eigenschap van wijsheid (Hochma)? Kan een bepaalde spirituele eigenschap in een andere eigenschap veranderen?

Antwoord: Nee. De eigenschap van geloof is de eigenschap van geven en als ik de eigenschap van geven bezit en deze sterk genoeg is, kan ik daarin de Schepper al voelen, dit wordt het Licht van Hochma genoemd.

Vraag: U zegt: “er is geen sprake van geloof.” Maar spreken we niet over: “geloof in de leraar, geloof in een vriend, geloof in de boeken, geloof in de Schepper”?

Antwoord: Dit is niet hetzelfde geloof als waar Kabbalah over spreekt. In Kabbalah is geloof de kracht waarmee ik kan creëren en handelen. Het is een mogelijkheid om op de Schepper te gaan lijken.

Vraag: Hoe breng je een gloednieuwe student in contact met de Wijsheid van Kabbalah? Is het het beste om de bronnen te lezen: Rabash, Baal HaSulam en uw boeken?

Antwoord: Ik zou willen aanraden om mijn boek Attaining the Worlds Beyond te lezen. Hoewel ik dit niet als een primaire bron beschouw, denk ik dat dit het meest geschikte boek is om Kabbalah te leren kennen. Het is in zekere mate een eenvoudiger vertaling van het boek Shamati.

Vraag: Als een mens zich in bewustzijn en gevoelens aan het ontwikkelen is en die mens op 10, 12, 14 of 17-jarige leeftijd overlijdt, heeft zo iemand dan in de volgende incarnatie op die leeftijd hetzelfde bewustzijn en dezelfde gevoelens? Is dat dan een ziel of een geest?

Antwoord: Er gaat niets verloren van alles waar een mens in dit leven doorheen gaat en men vervolgt zijn pad.

Vraag: Ik weet niet hoe ik mezelf moet realiseren in deze wereld om aan mijn basisbehoeften te voldoen. Ik heb het gevoel dat ik in het donker zit. Heeft het zin voor mij om er alles voor te doen om een groep te vinden en te studeren, en dan maar te vertrouwen dat ik daardoor dingen zal gaan begrijpen?

Antwoord: Ik denk dat een mens een baan moet hebben die het mogelijk maakt om op een normale manier voor zichzelf en zijn gezin te zorgen, zonder enige overbodige luxe, en de rest van zijn tijd aan spirituele ontwikkeling te besteden. Dit is absoluut al een optimale manier van leven.

Vraag: Wat is “intellect” vanuit het standpunt van Kabbalah?

Antwoord: Vanuit het standpunt van Kabbalah is intellect het Licht van Hochma dat het Licht van Hassadim vult.

From the Kabbalah Lesson in Russian 12/23/18

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/06/blitz-of-kabbalah-tips-122318/

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed